Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Magyar származású a Hedvig-bábus videót készítő férfi?

Állítólag magyar származású az édesapja annak a férfinak, aki a YouTube-ra tette a Hedvig bábu elleni lőtéri gyakorlatozást . Erről az Új Szó, szlovákiai magyar napilap számol be szombati számában.
A felvételek azért keltettek botrányt, mert kikövetkeztethető, hogy a Hedvig megnevezés a 2006 augusztusában Nyitrán állítólag megvert magyar diáklányra, Malina Hedvigre utal.

A videomegosztó szájton radovan83 néven regisztráló Radovan H. elbocsátásáról már döntöttek.

"Teljes nevét a hatóságok nem hozták nyilvánosságra, de helyiek tudni vélik, hogy egy 1983-as születésű érsekújvári lakosról van szó, akinek az apja ráadásul magyar származású, anyja szlovák, de ő is beszél magyarul" - írja az Új Szó. A férfi teljes neve állítólag Radovan Hegyi.

A lap szerint magyar családból származik az a vasúti rendőr is, aki a Hedvignek nevezett célpontra lőtt, amikor a háta mögött állók közül valaki a női nevet kiáltotta. A szlovák vasúti rendőrség szóvivője az Új Szónak megerősítette: egy magyar családból származó, magyarul is beszélő 21 éves férfiről van szó.

Az illető - aki barátaival szabadidejében kereste fel a gyakorlóteret - sajnálja, hogy személye egyáltalán összefüggésbe került ezzel az üggyel. A Hedvig nevet kiabáló személyt nem ismeri. A vasúti rendőrség igazgatója már meghallgatta beosztottját, további vizsgálatot rendelt el, és az alapján dönti majd el, lesz-e egyáltalán eljárás a fiatal férfi ellen.

Az elhíresült videón az látható, ahogyan egy férfi lövéseket ad le a bábura, miközben egyre közeledik felé. Közben a háttérből vélhetőleg két vagy három férfi azt mondja: "Hedviget, Hedviget! Ez tetszik neked! Te mocsadék!" Ezek a szavak akkor hangoznak el, amikor a férfi a pisztoly után géppisztolyból kezd el lőni. A felvételen az is látható, hogy miután a lövöldöző odaér a bábuhoz, lerúgja azt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lövöldözés és erőszak Ingusföldön

Levegőbe lőttek a biztonsági erők Ingusföld legnagyobb városában, Nazranban, hogy szétoszlassák a… Tovább olvasom