Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Magas részvételi arány a vajdasági választásokon

A délelőtt közzétett adatok szerint igen nagy a részvétel a szerbiai választásokon, a legnagyobb az érdeklődés a Vajdaságban, ahol tíz óráig a választóknak csaknem 11 százaléka szavazott. Ha ez így marad, akkor a részvételi arány országos szinten is meghaladja az elnökválasztásokét is, amikor 9,56 százalékos volt a szavazás második menetében.
A vajdasági polgárok a szerbiaiaktól eltérően nem két, hanem négy cédulán szavaznak. A szerbiai parlament és a helyi hatóságok tagjai mellett megválasztják a tartományi képviselőház tagjait is, a vajdasági választásokat azonban kombinált rendszer alapján tartják.

Az újvidéki parlament 120 tagja közül hatvanat részarányos, listás rendszer szerint választanak meg, ugyanúgy mint a köztársasági parlamentet is, a másik hatvanat viszont többségi rendszer szerint, mégpedig két fordulóban. Koszovó északi, szerbek lakta részeiben rendben zajlanak a szerbiai parlamenti és a helyhatósági választások, incidensek eddig nem történtek.

A koszovói rendőri szolgálat és a nemzetközi rendőri alakulatok ellenőrzik a helyzetet - jelentik a helyszínről. A KFOR alakulatai is járőrözést tartottak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A német államfő sem fogadja a Dalai lámát

A német köztársasági elnök "időegyeztetési okokból" nem találkozik a jövő héten Németországban… Tovább olvasom