Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Lezuhant egy helikopter Szlovákiában, helyi gyerekek videóra vették a balesetet

A balesetben életét vesztette a gép pilótája, egy helyi üzletember, aki több száz embert foglalkoztat a térségben.
Lezuhant egy könnyű helikopter a szlovákiai Nagysáros közelében szombat este, a balesetben életét vesztette a gép pilótája, egy helyi üzletember, aki több száz embert foglalkoztat a térségben - közölte a szlovák média.

A Robinson R44 kétüléses gép lezuhanása nagy térségben okozott áramkimaradást. A helikopter valószínűleg belegabalyodott elektromos vezetékbe, ez okozta a balesetet - mondta Katarina Krizanova rendőrségi szóvivő. Eperjes, Bártfa, Alsó- és Felsővízköz és Stropkov körzetében 55 ezer ember maradt áramellátás nélkül. Órákba tellett a vezetékek helyreállítása.

A parameter.sk honlapján közzétette a videót, amin látszik a szerencsétlenség. A portál azt írja, helyi gyerekek rögzítették a felvételt.
 


Egy szemtanú a Sme napilap honlapjának elmondta, hogy a gép darabjainak egy része kertjükben, közvetlenül mellettük csapódott a földbe, ahol tíz gyermek és nyolc felnőtt tartózkodott.

A gép roncsainak egy része lábunknál landolt. Szerencsére ezek csak kicsiny darabok voltak. A nők és a gyermekek pánikszerűen bemenekültek a házba - tette hozzá.

A gép pilótája Marian Troliga eperjesi üzletember volt, aki vállalkozása kibővítése miatt szerzett pilótajogosítányt.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugodtabbá vált a helyzet a franciaországi Nantes-ban

Vasárnapra virradó éjjel 18 gépkocsit gyújtottak fel az elővárosi negyedekben, de középületek ellen… Tovább olvasom