Kisalföld logö

2019. 06. 27. csütörtök - László 22°C | 32°C Még több cikk.

Lehetséges, hogy drónnal támadták meg a lőszerraktárat Ukrajnában - Videó és galéria

Még mindig robbannak lövedékek és a tűzoltóknak nem sikerül megfékezniük a tüzet.

A katonai főügyész szavai szerint az első kihallgatásokon azonban a tanúk arról számoltak be, hogy egy drón, azaz pilóta nélküli repülőgép hangjára hasonlító zúgást halottak a terület fölött, majd ezután kezdtek a lövedékek felrobbanni.  

Balaklijában leállították a gáz- és az áramszolgáltatást további katasztrófák elkerülése végett.

Helyszíni jelentések szerint továbbra is ég a tűz, kisebb-nagyobb erejű robbanások hallatszanak a raktárak felől, ahol nagy, 125 és 152 milliméter kaliberű harckocsi- és tüzérségi lövedékeket tárolnak.

Áldozatokról továbbra sincs hír, de több tucat rohamkocsi érkezett a helyszínre, és több száz tűzoltó vesz részt a lángok oltásában.

Sztepan Poltorak védelmi miniszter délelőtti sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy még mindig robbannak lövedékek. A tűzoltóknak nem sikerül megfékezniük a tüzet, az arzenál mintegy egyharmada lángokban áll - tette hozzá a tárcavezető.

A lövedékek robbanásai miatt repülővel nem tudják a tüzet oltani.  

 

Robbanások és tűz volt egy ukrán lőszerraktárban

Korábban írtuk:


Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) megerősítette a főügyész közlését, és diverzió miatt indított büntetőeljárást. 
Olekszandr Livtinenko, a nemzetbiztonsági tanács helyettes titkára szerint Oroszország keze benne van az akcióban. A hatóságok ugyanakkor nem zárják ki azt sem, hogy emberi hanyagságból történt a tragédia.  

A katasztrófavédelem megkezdte a raktár hét kilométeres körzetében lakó csaknem 20 ezer ember kitelepítését. 
Helyszíni jelentések szerint még a reggeli órákban is égett a tűz, kisebb-nagyobb erejű robbanásokat lehet hallani a több raktárból álló épületegyüttesből, ahol nagy, 125 és 152 milliméter kaliberű harckocsi- és tüzérségi lövedékeket tárolnak. 

Áldozatokról egyelőre nincs hír, de több tucat rohamkocsi érkezett a helyszínre, és legalább 250 tűzoltó vesz részt a lángok oltásában. A lakosság kimenekítésére 74 autóbuszt állítottak szolgálatba.

A katonai raktárak 368 hektáron terülnek el, ahol 138 ezer tonna lőszert tárolnak.

A rendőrség utakat zárt le, és újabb ellenőrzőpontokat létesített, járőrök gépkocsikon és gyalogosan igyekeznek az evakuálás alatt biztosítani a rendet. A vasúti közlekedést leállították a térségben, és lezárták a légteret. A határőrség megerősítette a keleti országhatár védelmét.

Volodimir Hrojszman miniszterelnök a Facebookon közölte, hogy haladéktalanul a katasztrófa helyszínére utazik. Hangsúlyozta, hogy az elsődleges feladat a lakosság biztonságának szavatolása.


Sztepan Poltorak védelmi miniszter délelőtti sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy még mindig robbannak lövedékek. A tűzoltóknak még nem sikerült megfékezniük a tüzet, az arzenál mintegy egyharmada lángokban áll - tette hozzá a tárcavezető.


Korábban írtuk:
Robbanások történtek és hatalmas tűz ütött ki egy lőszerraktárban csütörtökre virradóra Ukrajna keleti részén, a Harkiv mellett lévő Balaklija városánál.

Anatolij Matiosz katonai főügyész szerint az első vizsgálatok arra utalnak, hogy diverzáns akciót követtek el.

A katasztrófavédelem megkezdte a raktár öt kilométeres körzetében lakó mintegy 15 ezer ember kitelepítését.

Helyszíni jelentések szerint még a reggeli órákban is égett a tűz, kisebb-nagyobb erejű robbanásokat lehet hallani a több raktárból álló épületegyüttesből, ahol nagy kaliberű harckocsi- és tüzérségi lövedékeket tárolnak.

Áldozatokról egyelőre nincs hír, de több tucat rohamkocsi érkezett a helyszínre, és több száz tűzoltó vesz részt a lángok oltásában.  
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lengyelország növelheti részvételét az Iszlám Állam elleni koalícióban

Varsó nyitott, hogy "erősítse jelenlétét" az IÁ-elleni koalíció műveleteiben - mondta a lengyel… Tovább olvasom