Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Kisebb tűz ütött ki a Fukusima-2 atomerőműben

Kisebb tűz ütött ki pénteken a Fukusima-2 japán atomerőmű egyik üzemegységében; a lángokat rögtön eloltották, radioaktív anyagok nem kerültek a környezetbe - közölte az atomerőművet üzemeltető vállalat, a Tepco.
Abban az erőműben történt a tűzeset, amelyik a márciusi földrengésben és szökőárban megrongálódott Fukusima-1 atomerőműtől 12 kilométerre délre található. Az egyes reaktorhoz kapcsolódó áramelosztó szekrény kapott lángra a létesítmény alagsorában.

A tüzet percek alatt eloltották, és senki sem sérült meg. A Tepco vizsgálja az üzemi baleset okát.

Ezzel egy időben hírügynökségek arról számoltak be, hogy a fukusimai atomerőművek környékén pénteken közepes erősségű, 4,7-es fokozatú földrengés történt. A földmozgás központja a Fukusima prefektúrában volt Hamadori település közelében, tíz kilométerre a földfelszín alatt. A rengéseket érezni lehetett a szomszédos prefektúrákban, de még a fővárosban, Tokióban is. Károk nem keletkeztek, szökőárriadót sem rendeltek el.

A nap folyamán ez már az ötödik olyan földrengés volt Honsú sziget területén, amely meghaladta a négyes fokozatot.

A japán kormány pénteken bejelentette, hogy anyagi forrásokat biztosít a sugárszennyezett talaj cseréjére a fukusimai óvodák és iskolák területén. A szükséges méréseket június elején végzik el, és megkezdődik a talajcsere. Az állami tanintézetek esetében az összes költséget, míg a magániskolák esetében a pénzösszeg felét állja az állam. A szennyezett földet hermetikus zsákokba pakolják, és föld alatti tárolókba szállítják.

Jelenleg a Fukusima prefektúra területén található iskolák és óvodák többségének udvarán nem játszhatnak a diákok. Az ablakokat nem nyitják ki, hogy megakadályozzák a sugárzó részecskék bejutását az épületekbe, de a nyár közeledtével melegszik az idő, ami egyre nagyobb gondokat okoz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Behajtási díjat számlázott Obamának a londoni városháza

Belvárosi behajtási díjat számlázott Barack Obama amerikai elnöknek csütörtökön a londoni… Tovább olvasom