Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Kibővítik és korszerűsítik a prágai Václav Havel repülőteret 2026-ig

A prágai nemzetközi repülőtérnek - amely már ma kapacitásai határán működik -, jelenleg két fel-, és leszálló pályája van, a harmadik építését tervezik.
Jelentős bővítést tervez a prágai Václav Havel nemzetközi repülőtér. A beruházások értéke 2026-ig mintegy 27 milliárd koronára (308 milliárd forint) rúg - közölte a cseh CTK hírügynökség csütörtökön a repülőtér menedzsmentjére hivatkozva.

A repülőtéren, amely már ma kapacitásai határán működik, a következő években egy új fel- és leszállópályát építenek és kibővül, korszerűsödik a jelenlegi kettes terminál.
    
A munkálatok befejezése után 2026-ban a Václav Havel repülőtér évente mintegy 21 millió utas kezelésére lenne alkalmas a tavalyi 15,4 milliós új rekord forgalomhoz képest. A repülőtér menedzsmentje azzal számol, hogy az utasok száma az idén 17 millióra emelkedik. Szakértők szerint a repülőtérnek mai állapotában ez a maximális befogadóképessége.
    
A prágai nemzetközi repülőtérnek jelenleg két fel-, és leszálló pályája van, a harmadik építését tervezik. A jövőben a régi pályákat döntően a felszállásra, míg az újat a gépek leszállására használnák.
    
Az új fel-, és leszállópálya építését azonban bonyolítja, hogy a cseh főváros észak-nyugati szélén élő lakosok már hosszabb ideje tiltakoznak ellene. Szerintük az új pálya jelentősen rontaná a környéken élő lakosság életkörülményeit és negatív hatása lenne a természeti környezetre is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valóra válhat a Szilícium-völgy milliárdosának terve: feldarabolhatják Kaliforniát

Valóra válhat a Szilícium-völgy milliárdosának terve: feldarabolhatják Kaliforniát
Az egyesült államokbeli őszi félidős választásokon Kaliforniában az állam feldarabolásáról is… Tovább olvasom