Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Két újabb halottja van az ausztriai havazásnak

Az osztrák hatóságok hétfőn két ember holttestére bukkantak, miután a hétvégi heves havazás következtében veszélyes körülmények alakultak ki a hegyekben.
Egy házaspár - egy 23 éves nő, illetve egy 28 éves férfi - járt szerencsétlenül, mindketten vadászok voltak. Éppen vadállatok számára készültek élelmet vinni, amikor váratlanul lavina zúdult le rájuk - közölte a hegyimentő-szolgálat hétfőn. 
   
Szombat reggel óta az Alpok északi részén több mint fél méter hó esett. Vasárnap a  helyi hatóságok megerősítették két német síelő halálát, akik szintén lavina miatt vesztették életüket.
    
További két turistát még keresnek, habár a hegyimentő-szolgálat hétfőn közölte, hogy a veszélyes körülmények miatt fel kellett függeszteni a keresésüket. A nagy hó fogságába esett egy 35 éves szlovéniai férfi, aki  vasárnap meghalt. 
    
Ausztria több tartományában nagy a lavinaveszély, az ötfokozatú lavinaskálán négyes szintű, azaz nagy a lavinaveszély a többi között Alsó-Ausztria, Tirol és Vorarlberg egyes hegységeiben. Az előrejelzés szerint nem várható javulás a következő 24 órában, és a napokban további havazással kell számolni. Csütörtöktől további 50-120 centiméter hó várható Tirolban. 
    
Hármas szintű, azaz jelentős a lavinaveszély a Türnitzi Alpokban, a Rax-Schneeberg környékén és a Semmering-Wechsel térségében 1400 méter felett.
    
Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a következő napokban újabb havazásra kell számítani.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Macron: a véleménynyilvánítás szabadsága erősebb mint valaha

A véleménynyilvánítás "szabadsága erősebb, mint valaha" - írta hétfőn a Twitteren Emmanuel Macron… Tovább olvasom