Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Keresztúti szertartás Rómában

A húsvéti ceremóniák keretében nagypénteken este a pápa vezetésével tartották meg a római Colosseum környékén a keresztúti szertartást (Via Crucis), amellyel Jézus Krisztus szenvedésére és kereszthalálára emlékeztek a hívők.

XVI. Benedek fáklyás menet élén járta végig a Krisztus keresztútját jelképező 14 stációt. A katolikus egyházfő a tömeghez intézett beszédében azt mondta: "imádságunkban kérjük Jézust, hogy világítsa meg elménket, ölje ki belőlünk az egoizmusra, a gonoszságra és a bűnre hajlamos lényt, teremtsen belőlünk új embert, akit a mások iránti szeretet éltet." Burkoltan újólag elítélte a pedofíliát, mondván: a megzavarodott lélek sebzi meg a gyermekek ártatlanságának.

"Aki letér az Atyához vezető útról, elveti a benne lakozó emberiesség csodálatos jellegét" - fűzte hozzá a pápa. Szavait hatalmas taps és éljenzés fogadta. A csaknem kétezer éves római aréna mellett először 1750-ben tartottak nagypénteki keresztutat. Ezt követően azonban a feledésbe merült a szertartás, amelyet VI. Pál pápa újított fel 1964-ben. A ceremónia mai rendjét végül II. János Pál pápa határozta meg 1985-ben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghosszabbították Mubarak előzetes letartóztatásnak időtartamát

Két héttel meghosszabbítottak a volt egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak előzetes letartóztatásának… Tovább olvasom