Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Kedd reggel 10-ig sztrájkolnak a belga vasutasok

Hétfő este 10 órától kedd este 10-ig tart Belgiumban a vasutasok sztrájkja. A közlekedés azonban majd csak szerda délelőtt áll helyre. A munkabeszüntetés ideje alatt egyetlen szerelvény sem indul el sem belföldre sem pedig külföldre. Szakértők szerint óriási káosz lesz a belga utakon kedden.
A vasúti dolgozók azért döntöttek a munkabeszüntetés mellett, mert nagyobb fizetést és jobb munkakörülményeket követelnek. A munkáltató és s szakszervezet azonban nem tudott dűlőre jutni. Az érdekvédők azt mondják, hogy ha hamarosan nem lesz megállapodás, további sztrájkokra kell számítani.

A munkáltató ugyanakkor nagyobb rugalmasságot kér első sorban a mozdonyvezetőktől. A Belga Vállalkozói Szövetség azt kérte az emberektől, hogy mindenki próbáljon meg eljutni munkahelyére, hogy a vasúti sztrájk a lehető legkisebb kárt okozza az országnak. A munkabeszüntetés egyébként ismét rávilágított arra, hogy Belgiumban semmi sem írja elő a vasútnak a minimális szolgáltatások biztosítását.

Idehaza a MÁV arra figyelmezteti az utasait, hogy korlátozások és
járatelmaradások várhatók a Frankfurt (Main)-Köln-Brüsszel, továbbá a Köln-Brüsszel-Párizs vonalon közlekedő nemzetközi vonatoknál. A Magyarországon váltott jegyek, helyjegyek, valamint egyéb helybiztosítások kezelési költség nélkül visszatéríthetők - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a társaság még a múlt héten.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrség vizsgálja Slota aláírását

A rendőrség vizsgálja Szlovákiában, hogy valóban hamisították-e Ján Slota aláírását a parlamenti… Tovább olvasom