Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Kannibál szekta tagjait tartóztatták le Pápua-Új-Guineában

Hét állítólagos boszorkánydoktor megöléséért és részbeni elfogyasztásáért tartóztatták le egy boszorkányvadász kannibál szekta 29 tagját Pápua-Új-Guineában - adta hírül pénteken a The National című angol nyelvű helyi lap.
Az őrizetbe vettek egy 700-1000 fősre becsült szekta tagjai, amely úgymond a boszorkányok elleni harcra szerveződött. Az újság tájékoztatása szerint a kézre került személyek megették boszorkánynak vélt áldozataik agyát, péniszüből pedig levest főztek, hogy általa természetfölötti erőhöz jussanak.

A boszorkányságba vetett hit viszonylag gyakori a csendes-óceáni szigetállamban: a lakosság egy része szangomákkal (boszorkánydoktor) konzultál annak érdekében, hogy megtudja egy betegség, egy haláleset vagy anyagi gondjai okát.

Egy ilyen boszorkánydoktor általában 1000 kinát, azaz mintegy 110 ezer forintnak megfelelő összeget, egy disznót és egy zsák rizst kér szolgáltatásaiért, de akadnak olyanok is, akik "kliensük" családjának nőtagjaival való nemi kapcsolatra is igényt tartanak.

A Pápua Új-Guinea északkeleti partvidékén található Madang tartományban működő szekta egyik vezetője az újságnak nyilatkozva elmondta: hagyományos értékrendjükbe ütközik, hogy a szangomák a segítségnyújtásért cserébe szexuális szolgáltatást is elvárnak. Hozzátette: "ez a becstelenség" indította őket arra, hogy csoportba tömörüljenek, és elfogják ennek az "erkölcstelen" gyakorlatnak a követőit.

Anthony Wagambie madangi rendőrparancsnok szerint az őrizetbe vett személyek beismerték tettüket, ugyanakkor azt gondolják, hogy semmi rosszat nem cselekedtek. Mint mondta, abban hisznek, hogy áldozataik szerveinek elfogyasztásával természetfeletti hatalomra tesznek szert. A rendőrfőnök szerint a szekta valamennyi tagja kóstolt emberhúst.

A The National cikke szerint a Biamb faluban a múlt héten elfogott szektatagok hét embert mészároltak le április óta olyan késekkel, amelyeknek természetfölötti képességet tulajdonítanak.

"Nyersen megettük az agyukat, és hazavittük magunkkal egyes testrészeiket, köztük a májukat, a szívüket, a péniszüket, hogy általuk vezetőink természetfölötti hatalomhoz jussanak, sebezhetetlenek legyenek" - mondta el az egyik letartóztatott az újságnak.

A lap által idézett szakértő szerint a boszorkányvadász szekta tagjai által művelt dolgok jóval túlmennek a helyi hagyományokon. "Valóban előfordul, hogy a törzsek tagjai elmennek boszorkányokra vadászni, de soha nem ölnék meg őket fényes nappal, nem csonkítanák meg őket, nem ennék meg a szerveiket és nem főznének levest a péniszükből" - mondta.

Az Ausztrália északi partjához közeli hegyvidékes országban 6 millióan laknak és mintegy 800 különböző nyelvet beszélnek.

Olvasóink írták

  • 1. Primax 2012. július 13. 21:02
    „Homo sapiens...(?)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kanadában újabb magyar emberkereskedőket vettek őrizetbe

Ezzel a kanadai hatóságoknak sikerült az embercsempész hálózat utolsó - még szabadlábon lévő - három tagját is elfogniuk. Tovább olvasom