Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Juncker: London borsos árat fog fizetni az uniós kilépésért

Az Európai Unióból történő kilépés Nagy-Britannia számára nem jelent majd alacsonyabb költségeket, éppen ellenkezőleg, London borsos árat fog fizetni ezért - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a belga parlament keddi plenáris ülésén Brüsszelben.
Juncker szerint nehezek lesznek és éveket vesznek majd igénybe a kilépési tárgyalások, amelyek során az Európai Uniónak és Nagy-Britanniának jövőbeli kapcsolatukat illetően közös nevezőre kell jutniuk.

"A Brexit olyan  válságot jelent, amely mindannyiunkat érint" - fogalmazott.

Véleménye szerint a kilépésnek a legkevesebb ellenségeskedés mellett  kell megtörténnie, nem megfeledkezve arról, hogy a kontinens sokat köszönhet Nagy-Britanniának. Ugyanakkor nem szabad oktalannak sem lenni: akik a belső piac előnyeit élvezni szeretnék, tiszteletben kell tartaniuk az unió alapértékeit, köztük a szabad munkavállalás biztosítását is - tette hozzá.

Uniós források szerint Nagy-Britannia érvényben lévő kötelezettségvállalásai miatt Londonnak mintegy 60 millió eurót (1 euró mintegy 310 forint) kellene fizetnie az Európai Unió költségvetésébe.

A brit EU-tagságról júniusban tartott népszavazáson a választók szűk, 51,9 százalékos többsége a kilépésre voksolt.

Theresa May brit miniszterelnök októberben arról tájékoztatta a tagállami vezetőket, hogy Nagy-Britannia legkésőbb 2017 márciusában bejelenti az Európai Unió Lisszaboni Szerződésének a tagországok kilépését szabályozó 50. cikkelyének megindítását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esztergomban és Párkányban is tiltakoznak a gumifeldolgozó ellen

Esztergomban és Párkányban is tiltakoznak a gumifeldolgozó ellen
Nem csak az esztergomiak, hanem a párkányiak sem tudtak semmit az egész hulladékégető tervéről. Tovább olvasom