Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Ismét menedékkérők haltak meg a Földközi-tengeren

Legkevesebb 9 menedékkérő meghalt, tízen eltűntek, és mintegy ezer embert mentettek ki a tengerből a szombaton a líbiai vizek közelében.
Legkevesebb 9 menedékkérő meghalt, tízen - köztük négy gyerek - eltűntek, és mintegy ezer embert mentettek ki a tengerből a szombaton a Földközi-tengeren, a líbiai vizek közelében.

A kilenc holttestre egy gumicsónakban találtak rá a mentők, de egyelőre nem világos, hogy fulladás, hőguta, kihűlés, kiszáradás vagy végkimerülés okozta a halálukat. Az embercsempészek hajóin gyakran olyanok a körülmények, hogy pár óránál tovább senki sem élheti túl az utazást. A holttesteket egy norvég hajó emelte a fedélzetére, amely az uniós határőrizeti ügynökség missziójában vesz részt a Földközi-tengeren.

Hajnalban az Orvosok határok nélkül (Médecins sans frontieres, MSF) nevű segélyszervezet 120 embert mentett ki egy gumicsónakból és a tengerből. Több áldozat azt mondta, hogy a kavarodásban elveszítette hozzátartozóit. Legalább tízen nem kerültek elő, köztük négy gyerek is eltűnt.

Az olasz parti őrség ezzel párhuzamosan arról számolt be, hogy a nap folyamán lezárult mentőakciókban legalább ezer embert mentettek meg a Földközi-tengeren a líbiai partok közelében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trump minden nőt beperel, aki zaklatással vádolja

Trump minden nőt beperel, aki zaklatással vádolja
Trump szerint minden egyes nő azért hazudott, hogy ártson a kampányának, ő pedig mindenkit beperel. Tovább olvasom