Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Humanitárius okokból csökkentik a légicsapások számát Aleppóban

Humanitárius okokból csökkentik Aleppóban a légicsapások számát és a tüzérségi tüzet a szíriai fegyveres erők - jelentette be szerdán a hadsereg főparancsnoksága.
A közlemény szerint a keleti városrészt kezükben tartó lázadók - a szír hivatalos szóhasználattal "terroristák" - élő pajzsként használják a lakosságot. A támadások hevességének csökkentése lehetővé teszi, hogy biztonságosabb helyre menjenek azok, akik ezt akarják - véli a parancsnokság.

Az észak-szíriai nagyváros keleti felét az alig egyhetes tűzszünet szeptember végi felmondása óta ostromolja a hadsereg. A nyugati hatalmak civil célpontok szándékos bombázásának gyanúja miatt háborús bűncselekményekkel vádolják a szíriai rezsimet és legfőbb támogatóját, Oroszországot.

A hadseregnek már sikerült elvágnia minden bevezető útvonalat, amelyet a felkelők használtak, területeket foglalt el északon, és behatoltak az óvárosba is.

Az Arab Liga rendkívüli ülést tartott kedden a helyzet miatt, amely a pánarab szervezet főtitkára szerint "még a szíriai konfliktus mércéjével szemlélve is rendkívül válságos", és sürgős, humanitárius célú tűzszünetre szólított fel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késsel támadt egy férfi két rendőrre Brüsszelben

Késsel támadt egy férfi két rendőrre Brüsszelben
Az elkövetőt a két megsebesített rendőr egyik társa lábon lőtte, majd a támadót őrizetbe vették. Tovább olvasom