Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Horror a műtőasztalon: betegei májába égette nevének kezdőbetűit a sebész

Ítéletet hirdettek az 53 éves orvos ügyében.
Közérdekű munkára és pénzbüntetésre ítéltek egy vezető brit sebészt, aki betegei májába égette a szignóját műtét közben.

Az 53 éves Simon Bramhall elismerte, hogy 2013-ban egy májátültetésen átesett férfi és egy női páciense májába égette bele elektromos tűvel nevének kezdőbetűit, az SB-t.

A szignó idővel begyógyult és eltűnt volna, ám a nő mája nem javult megfelelően, ezért ismét műteni kellett és az orvosok megtalálták Bramhall kézjegyét.

Egy birminghami bíró pénteken 10 ezer font (3,47 millió forint) pénzbüntetésre és 120 óra közhasznú munkára ítélte a magáról megfeledkező sebészt, aki az indoklás szerint "olyan mérvű szakmai arroganciát tanúsított, amely már bűncselekménnyel ér fel".

Egy decemberi tárgyaláson az ügyész, Tony Badenoch olyan szokatlan és bonyolult esetként értékelte a történteket, amelyre még nem volt jogi precedens. Kiemelte azt is, hogy a sebész az első eset után megismételte tettét és mindkét esetben több kollégája szeme láttára.

Bramhall 12 évig dolgozott máj-, lép- és hasnyálmirigy-sebészként a birminghami Erzsébet Királynő Kórházban, ahonnét 2014-ben távozott.

(Lead-képünk illusztráció - a szerk.)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A cseh államfőre támadt egy ukrán női aktivista

A cseh államfőre támadt egy ukrán női aktivista
A cseh államfőre támadt egy fiatal ukrán női aktivista, amikor pénteken délután Prágában le akarta adni voksát az elnökválasztáson. Tovább olvasom