Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Homoszexuálisok tartják kézben a Cseh Vasutakat

Egy szakszervezeti vezető szerint homoszexuálisok tartják ellenőrzésük alatt a Cseh Vasutakat (Ceské Dráhy).
Jaromír Dusek szerint a helyzet olyan, hogy a folyosón fél lehajolni, ha esetleg leejti a ceruzáját. A szakszervezeti vezető a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilap szombati kiadásában közölt interjújában beszélt erről, s kijelentései óriási vihart, botrányt váltottak ki. Gustav Slamecka közlekedési miniszter "náci retorikának" minősítette Dusek szavait, míg Jan Fischer miniszterelnök nyilvános bocsánatkérésre szólította fel.

Dusek botrányos kijelentései akkor hangzottak el, amikor a lap szerkesztője azt kérdezte tőle, mi a véleménye Petr Zaludáról, a cseh állami vasút vezérigazgatójáról. "A homoszexuális Zaluda összetart a homoszexuális Slameckával, a homoszexuális Slamecka pedig kapcsolatban van a homoszexuális Novákkal (Slamecka közlekedési miniszter együtt él Jan Novákkal, a miniszterelnöki iroda vezetőjével).

A közlekedési minisztériumban legalább 20 homoszexuális van, a vasutak vezetésében pedig talán harminc is, és ezek az emberek teljes mértékben ellenőrzik a Cseh Vasutakat. Ezt higgyék el nekem. Azt tervezem, hogy megalapítom ott (a minisztériumban) a heteroszexuálisok négyszázalékos kisebbségének szervezetét, hogy egyenlő esélyeink legyenek" - jelentette ki Dusek az interjúban. "Elmondhatom, hogy a folyosón félek lehajolni, ha leejtem a ceruzám" - szögezte le. Hozzátette: "Senkit sem akarok megbántani, de a heteroszexuálisok messziről sem tartanak úgy össze, mint a homoszexuálisok."

A tekintélyes konzervatív lapban megjelent interjú a nap folyamán rendkívül éles reakciókat váltott ki a vezető cseh politikusok körében. A kormányfő szerint "aljas és primitív támadásról van szó, amellyel Dusek kizárta magát a tisztességes emberek köréből" - tolmácsolta Jan Fischer álláspontját szóvivője, Roman Prorok. A miniszterelnök ugyanakkor azonnali bocsánatkérésre szólította fel az ismert és befolyásos szakszervezeti vezetőt. "Ez náci retorika" - jelentette ki Slamecka közlekedési miniszter, akiről a cseh sajtó a közelmúltban derítette ki, hogy a miniszterelnöki hivatal vezetőjével él együtt.

Sem Slamecka, sem Novák nem tagadta az együttélést. A cseh társadalom általában nagyon toleráns az egyneműek kapcsolatával szemben, s a hivatalosan bejegyzett partnerség intézménye már évek óta sikeresen, s nagyobb problémák nélkül működik. Eddig már több ezer egynemű jegyeztette be hivatalosan kapcsolatát

Olvasóink írták

  • 2. Baradlay 2010. március 07. 23:26
    „Magyarorszagot meg a kommunistak tartjak kezben! Mi a kulonbseg???????????”
  • 1. t-a-ibi 2010. március 06. 21:33
    „A ..... buzik, kérjen tőletek bocsánatot az éhes jegesmedve!
    Az ember gyomra felfordul.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama törvényt írt alá a turizmus támogatásáról

Barack Obama amerikai elnök törvényt írt alá az Egyesült Államokba irányuló turizmus támogatásáról. Tovább olvasom