Kisalföld logö

2019. 02. 24. vasárnap - Mátyás -6°C | 3°C Még több cikk.

Hatalmas pompával fogadták az Egyesült Arab Emírségekbe látogató Ferenc pápát - Fotók

Ferenc pápát, akinek személyében először látogatott katolikus egyházfő az Arab-félszigetre díszsortűzzel és katonai repülőgépekkel fogadták.
Ferenc pápa az elnöki palotában kezdte meg mindössze 40 órás látogatását. A katolikus egyházfő rövid, angol nyelvű bejegyzést írt a palota vendégkönyvébe, amelyben biztosította az Egyesült Arab Emírségek lakóit, hogy imádkozik értük. Ferenc pápa egyúttal köszönetet mondott a szívélyes fogadtatásért és a vendégszeretetért.
    
A katolikus egyházfőt, akinek gépe vasárnap késő este szállt le Abu-Dzabiban, Mohamed bin Zájid ál-Nahajan sejk, az Egyesült Arab Emírségek koronahercege fogadta.
    
A trónörökös egy 1963-as keltezésű rendelet hitelesített, bekeretezett másolatát adta ajándékba a pápának, amelyben Abu-Dzabi akkori uralkodója földet adományozott az első emírségekbeli katolikus templom megépítésére.
 
Hatalmas pompával fogadták az Egyesült Arab Emírségekbe látogató Ferenc pápát

A koronaherceg a Twitteren azt írta, hogy a dubaji vezetővel együtt örömmel fogadták Ferenc pápa látogatását "a tolerancia hazájában".
    
"Az együttműködés előmozdításáról, a párbeszéd megszilárdításáról, a toleranciáról, a békés egymás mellett élésről, valamint a béke, stabilitás és fejlődés érdekében tett fontos kezdeményezésekről beszélgettünk" - írta.
    
A pápa egy vallásközi konferenciára érkezett az országba, amelynek célja a vallási fanatizmus visszaszorítása az iszlám mérsékelt ágának népszerűsítésével. Útjának csúcspontja a keddi pápai mise lesz, amelyre mintegy 135 ezer embert várnak. Korábban soha nem volt példa nyilvános keresztény misére az emírségekben.
    
A kereszténység vagy más, az iszlámtól eltérő vallás gyakorlása nem minden Perzsa(Arab)-öbölbeli országban engedélyezett. Míg az Egyesült Arab Emírségekben vagy Kuvaitban a keresztények imádkozhatnak templomokban vagy más, különleges engedéllyel rendelkező helyeken, addig Szaúd-Arábiában tilos az iszlámon kívül más vallás gyakorlása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Moszkva felszólította a NATO-országokat, hogy ne engedjék, hogy az USA rakétaállomásokat telepítsen Lengyelországba

A Moszkvában kiadott dokumentum szerint az atlanti szövetség ezzel azt demonstrálta, "hogy teljes… Tovább olvasom