Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Haiti: Szcientológusok érintéssel gyógyítanak

Érintéssel igyekeznek "gyógyítani" a Szcientológia Egyház "önkéntes lelkészei" a haiti földrengés áldozatait - tudósított vasárnap az amerikai Breitbart hírszolgálat.
Egy gazdag adományozó repülőgépén mintegy 80 szcientológus utazott Los Angelesből a katasztrófa sújtotta karibi ország fővárosába, Port-au-Prince-be, hogy segítsen a rászorulóknak. Azt állítják, hogy az érintés erejével felélesztik a sérült idegrendszert. A Szcientológia Egyház logójával ellátott sárga pólókban ténykedő önkéntesek egyike elmondta: egy olyan eljárást alkalmaznak, amellyel "segítenek" abban, hogy az idegrendszer pontjai között ismét kapcsolat létesüljön.

"Amikor az ember egy testrészét hirtelen sokk éri, az energia elakad, tehát újraélesztjük a szervezeten belüli kommunikációt azzal, hogy megérintjük az embereket a ruháikon keresztül, és arra kérjük őket, hogy érezzék az érintést" - fejtette ki egy szcientológus. Egy önkéntes elmondta, hogy érintésével segített egy 22 éves fiatalembernek, aki a romok alá szorult, de az apja kimentette. Jobb lábát térd alatt amputálni kellett, súlyosan sérült, duzzadt bal lábát pedig egyáltalán nem érezte.

A Szcientológia Egyház önkéntese azt állította, hogy az ő gyógyító érintése után az élet azonban visszatért a férfi lábába, enélkül azt is amputálni kellett volna. A Haitin segítő orvosok közül több nem hisznek abban, ahogy az önkéntes szcientológusok "gyógyítanak". Mint egy amerikai doktor megjegyezte, eddig nem tudta, hogy az üszkösödés kézrátétellel gyógyítható.

A Szcientológia Egyház tevékenységének megítélése rendkívül ellentmondásos, működését számtalan per kísérte az Egyesült Államokban is. A 20. századi új vallási mozgalmak közé tartozó egyházzal szemben gyakori kritika, hogy áltudományos elveket hirdet, üzleti alapon működik, és kihasználja tagjait.

Olvasóink írták

 • 3. SC 2010. január 25. 16:30
  „obama!
  Ha tehetném,mennék!De nekem nincsenek dúsgazdag szektás ismerőseim/szegények sem/
  Ott most nem hókuszpókuszra van szükség/kézrátétes gyógyítás/hanem igazi orvosokra,ápolókra,takarókra,ágyakra,gyógyszerekre,ételre és tiszta vízre!
  Neked pedig egy magyar tanárra,hogy megtanítson tisztességesen írni! Egyes fiam,leülhetsz!!!”
 • 2. obama 2010. január 25. 15:20
  „kedves sc. ha annyira okos vagy kotszerrel meg ferotlenitovel te is mehecc segiteni. biztos elkell ott a segitseg.”
 • 1. SC 2010. január 25. 10:03
  „Jobban tenné az a nyolcvan ember,ha kezükben fertőtlenítővel és kötszerrel a kevésbé súlyos sérülteknek segítenének!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb gömbölyűfejű delfinek pusztultak el Új-Zéland partjainál

Újabb tizenöt gömbölyűfejű delfin pusztult el a hét végén Új-Zéland partjainál. Tovább olvasom