Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Fico agresszivitása ártott Szlovákiának

- A Sme című pozsonyi liberális lap szerint ártott Szlovákiának az, hogy Robert Fico kormányfő - ellentétben Bajnai Gordonnal - nagyon agresszíven és támadólag viselkedett a csütörtöki szécsényi találkozó utáni sajtóértekezleten.
- Azzal vádolni Ficot, hogy tudatosan megpróbált mindent megtenni annak érdekében, hogy a nemzetközi közvélemény előtt visszamenőleg megindokolja a magyar politikusok készségének hiányát a vele való találkozókra, valószínűleg nem lehet. Ha azonban ez lett volna a célja, akkor pontosan úgy kellett volna viselkednie, ahogy azt a sajtóértekezleten tette. Fico ugyan örülhet a hozzá legközelebb álló Fidesz értékelésének, miszerint feltörölte Bajnaival a padlót, de a szlovák nacionalisták számára megrendezett kampányfellépése "rendkívül sokat ártott Szlovákiának" és gyengítette Pozsony pozícióit a vitában. "Ilyen szempontból a szécsényi találkozó kiemelkedő magyar siker volt" - vélekedik az újság.

- Nehéz ugyan elhinni, hogy magyar részéről - ahogy most Bajnai magyarázza - ez taktika volt, s nem a gyengeség jele. "Az eredmény meggyőzőbb már nem lehet: hatalmas volt a különbség a megbékélni akaró, kompromisszumokra és a megegyezésre nyitott magyar kormányfő, illetve az agresszív, támadó, mindenkit kioktató és önmagát állandóan dicsérő szlovák kormányfő között, aki képtelen volt egyetlen hibáját is beismerni és hajlandóságot mutatni a minimális engedményre is" - húzza alá a lap.

Rámutat: A Nyugat és az Európai Unió nem igen tud különbséget tenni a két fél között, ezért a találkozó hatása rendkívül fontos, hiszen az ő ösztönzésükre került rá sor. "Eddig az volt a legerősebb szlovák érv, hogy éppen az agresszív magyarok azok, akik nem akarnak tárgyalni és megegyezni. Fico csütörtökön mindent megtett annak érdekében, hogy ez az érv a padlóra kerüljön, és a többiek világosabban lássanak a vitában" - szögezi le a Sme.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyermekbalesetek közel felét az alkohol okozza

Terjed az alkoholfogyasztás a kijevi fiatalkorúak körében; a baleset miatt kórházba kerülő vagy… Tovább olvasom