Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Fia lép Bhutto örökébe

A meggyilkolt Benazir Bhutto 19 éves fiát, Bilavalt nevezték ki a Pakisztáni Néppárt (PPP) elnökének vasárnap. A párt társelnöki teendőit Benazir Bhutto férje, az 51 éves Aszif Ali Zardari látja el. A Bhutto család ősi otthonában, Nauderóban tartott sajtótájékoztatón Zardari azt is elmondta, hogy nem járult hozzá felesége boncolásához.
A Pakisztáni Néppárt először Bhutto 51 éves lánytestvérét, Szanamot akarta jelölni a párt élére, de ő visszautasította, londoni családi kötelezettségeire hivatkozva. Bilaval Bhutto-Zardari 19 éves és az oxfordi egyetem diákja. Apja segíti majd társelnökként a Néppárt vezetésében. A Bilaval név jelentése: egyedülálló. A Bhutto család harmadik generációja veszi át személyében Pakisztán legnagyobb pártjának vezetését.

Négy évtizede nagyapja, Zulfikar Bhutto alapította a PPP-t. Zulfikar Pakisztán kormányfője volt, míg hamis vádak alapján perbe fogták, és 1979-ben felakasztották. A nauderói találkozó előtt Bhutto férje azt mondta: "Benazir föláldozta életét Pakisztán túléléséért és a demokráciáért, misszióját folytatjuk".

Zardari közölte azt is, hogy megtagadta az engedélyt felesége boncolására. Mint mondta: elég ideig élt Pakisztánban ahhoz, hogy tudja, "kik és hogyan végzik el az ilyen dolgokat". Hozzátette, hogy a boncolás egyébként is hiábavaló. A nauderói birtoknál összegyűlt tömeg azt skandálta: "Átok Musaraffra" és "Musarraf gyilkos".

Benazir Bhuttót csütörtökön gyilkolták meg, halála után zavargások törtek ki, mert többen Pervez Musaraf elnök kezét látják a merényletben. Benazir Bhutto egy októberi keltezésű levélben, amelyet a CNN amerikai hírtelevíziónak küldött leszögezte, hogy ha bántódása esne pakisztáni földön, azért Musarafot teszi felelőssé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brüsszeli terrorfenyegetés

Brüsszel főpolgármestere vasárnap bejelentette, hogy idén nem tartják meg a hagyományos szilveszteri… Tovább olvasom