Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Ferenc pápa: a zaklatási botrányok meggyengítették az egyház hitelességét

Ferenc pápa: a zaklatási botrányok meggyengítették az egyház hitelességétkép:24.hu
A zaklatási botrányok súlyosan meggyengítették a katolikus egyház hitelességét - hangsúlyozta Ferenc pápa az amerikai püspököknek címzett levelében, amelyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra.
A katolikus egyházfő szerint a bűnök eltussolására irányuló akarat "a bizonytalanság és bizalmatlanság érzetét" keltette a hívekben.

A botrányok eltussolása pedig semmiképpen sem járult hozzá a konfliktusok megoldásához, hanem éppen ellenkezőleg, lehetővé tette a  bűnök megismétlését.

Ferenc pápa szerint olyan "kapcsolatok" sérültek, amelyeket az egyháznak meg kellett volna gyógyítania. Kiemelte: a "zaklatások kultúrája" elleni küzdelem határozott kiállást követel az egyház részéről.

Mint írta, ez nem csak új szervezetet igényel, hanem egy új megközelítést is a hatalommal és a pénzzel való bánásmódra.

Európában, az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában és Ausztráliában a zaklatási ügyek súlyosan kikezdték a katolikus egyház tekintélyét, története egyik legsúlyosabb válságába taszítva. Ferenc pápa februárra a püspökök részvételével konferenciát hívott össze a Vatikánba a kérdés megvitatására.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezeket az iPhone modelleket nem forgalmazhatják Németországban

Ezeket az iPhone modelleket nem forgalmazhatják Németországban
Megtiltotta több iPhone okostelefon modell németországi forgalmazását a müncheni tartományi bíróság, arra hivatkozva, hogy a gyártó amerikai Apple megsértette egyik volt partnere, a Qualcomm egyik szabadalmát. Tovább olvasom