Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Feljelentette Markó Bélát a nacionalista román szenátor

Bűnvádi feljelentést tett a Legfelsőbb Ügyészségen Markó Béla ellen Gheorghe Funar. A Nagy Románia párt szenátora az RMDSZ elnöknek a hétvégen Kolozsváron tett kijelentésével kapcsolatosan úgy véli: nyilatkozatával Markó veszélyezteti az ország alkotmányos rendjét.
Bűnvádi feljelentést tett a Legfelsőbb Ügyészségen Markó Béla ellen Gheorghe Funar. A Nagy Románia párt szenátora az RMDSZ elnöknek a hétvégen Kolozsváron tett kijelentésével kapcsolatosan úgy véli: nyilatkozatával Markó veszélyezteti az ország alkotmányos rendjét, veszélyt jelent a nemzetbiztonságra és bűncselekmény elkövetésére buzdít.

Szombaton Kolozsváron Markó Béla úgy fogalmazott a szervezet egyik gyűlésén, hogy Románia nem tekinthető nemzetállamnak. Hangsúlyozta: egyebek között ennek bizonyítása érdekében fontos az erdélyi magyarság EP-képviselete. Azt is kifejtette: az RMDSZ képviselői Székelyföld sajátos jogállású autonómiájáért cselekednek majd.

A nacionalizmusáról hírhedt Gheorghe Funar a román alkotmányt idézi fel álláspontja alátámasztására, amelynek első cikkelye megállapítja: Románia egységes és oszthatatlan nemzetállam.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új miniszterelnök Japánban

Fölényes győzelmet aratott a mérsékelt Fukuda Jaszuo vasárnap a kormányzó japán Liberális Demokrata… Tovább olvasom