Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Felére csökkentik az ukrán politikusok fizetését

Az Ukrán Legfelsőbb Tanács keddi határozatában elrendelte az ország vezetőinek járó bérek és illetmények összegének ötven százalékos csökkentését. A döntő többséggel elfogadott határozat többek között a képviselői juttatások megfelezéséről is rendelkezik.
Az állami vezetők, többek között az elnök, a kormányfő, a miniszterek, az állami végrehajtói szervek vezetői és a honatyák bérének és járulékos illetményeit csökkentik ilyen drasztikusan. Az állami tisztviselői bérekre és juttatásokra vonatkozó, a világválság jegyében született drasztikus megszorító intézkedés ideiglenes jellegű és 2010 január 1-ig hatályos, s a költségvetési megtakarításokat szolgálja. A parlament egyúttal megbízta a kormányt, hogy a fenti határozatból eredően március 16-ig dolgozza ki és terjessze a képviselőtestület elé az Ukrán Nemzeti Bank, az elnöki hivatal, a központi végrehajtó szervek, az állami közhivatalok, illetve a megyei közigazgatások vezetőinek és munkatársainak bércsökkentésével kapcsolatos törvénymódosító javaslatokat. A Legfelsőbb Tanács határozata a bíróságok, az ügyészségek és a közrendvédelmi szervek, továbbá az állami nagyvállalatok vezetőinek a bérezésére is kiterjed.

Olvasóink írták

 • 3. Moo 2009. március 07. 16:38
  „Biztos vagyok bennek, hogy ezek úgy bebetonozták magukat, - meg a járandóságaikat is- hogy nem lehet megvalósítani.
  Egyébként meg ki hozhat ilyen döntést Magyarországon?Mindig maguknak szavazgatták meg a legnagyobb egyetértésben az illetményeiket.
  Azt mondta GY.F., hogy magatartás változásra van szükség, hogy megmeneküljünk a válságból. Tessék, itt egy jó példa rá! Lehet követni!”
 • 2. jockey 2009. március 03. 20:44
  „Ez kellene nálunk is! De nemcsak a fizetés felét, hanem a jövedelem felét is betehetnék a közösbe, így nem kellene egyeseknek naponta százezreket elkölteni.”
 • 1. Freddy01 2009. március 03. 19:28
  „Itt a követendő példa..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúbb szabályok Szlovákiában: kevesebb lett a baleset

Lényegesen kevesebb közúti baleset történt februárban a szlovákiai utakon, mint az előző év hasonló… Tovább olvasom