Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Expo 2015: korrupcióért letartóztatták a milánói világkiállítás topmenedzserét

Az olasz pénzügyőrség bűnszövetkezetben való részvétel, korrupció és közbeszerzési csalás vádjával csütörtökön hét személyt vett őrizetbe.
Az olasz pénzügyőrség bűnszövetkezetben való részvétel, korrupció és közbeszerzési csalás vádjával csütörtökön hét személyt vett őrizetbe, közöttük Angelo Paris topmenedzsert, a 2015-ös milánói világkiállítás tervezési és beszerzési igazgatóját.

Az őrizetbe vettek többsége ismert olasz politikus. Bilincs kattant Primo Greganti, az egykori olasz szocialista párt (PSI) volt pénztárnoka kezén is. Gregantit már a kilencvenes években a Tiszta Kezek korrupcióellenes ügyészi vizsgálatsorozat idején is letartóztatták.

A milánói ügyészség mostani vizsgálata szerint az őrizetbe vett személyek valóságos bűnszervezetet működtettek a közbeszerzési pályázatok elosztásában. Ezeket pénzért cserébe árulták a vállalkozóknak egész Lombardia tartományban, különös tekintettel az egészségügyi beszerzésekre, valamint a jövőre nyíló milánói világkiállítás területén zajló beruházásokra.

"Levágtuk az Expo 2015 korcs ágait" - kommentálta Edmondo Bruti Liberati milánói államügyész. Elmondta, hogy a korrupt politikusok a Thomas More angol humanistáról elnevezett milánói kulturális körben találkoztak az őket lefizető vállalkozókkal.

Giuliano Pisapia milánói polgármester arra emlékeztetett, hogy a milánói világkiállítás közbeszerzési pályázatait a legszigorúbb maffiaellenes ellenőrzés kíséri. "Ha ezt megköveteljük a résztvevő vállalkozóktól, annál inkább érvényes az Expo felelőseire" - hangoztatta Pisapia.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megújuló energiára való áttérés nem megy támogatás nélkül

Németországban négyszer akkora a napelemes áramtermelő kapacitás, mint a teljes magyar erőművi… Tovább olvasom