Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

EU felügyelet: Lista a veszélyes gyerekjátékokról

A korábbi évekhez képest tavaly jóval több, legalább 409 játékot minősítettek a gyermekek egészségére nézve veszélyesnek az Európai Unió felügyeleti szervei. A "Ruhr Nachrichten" című német napilap információi szerint az uniós fogyasztóvédelmi biztos a hétvégén teszi közzé legfrissebb, a 2007-es évről készült jelentését.
Az összeállításból kiszivárogtatott információk alapján a legtöbb baj tavaly is a gyerekjátékokkal volt, amelyek a kifogásolt termékek mintegy egyharmadát teszik ki.A kifogásolt játékok - babák, plüssállatok vagy műanyagból készült autók - túlnyomó többségét Kínában gyártották, amelyeknek az egészségre káros kémiai anyaga gyakorta sokszorosan túllépi az Európai Unióban maximálisan elfogadható határértéket.

Más problémásnak minősített játékoknál az okoz veszélyt, hogy darabjait illetve részeit a gyerekek könnyen belélegezhetik vagy lenyelhetik. A tagállamok fogyasztóvédelmi jelentéseit az uniós Rapex elnevezésű figyelőrendszerben összesítik. Az ebből készült éves uniós jelentést a fogyasztóvédelmi biztos, Meglena Kuneva várhatóan a hét végén hozza nyilvánosságra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Abnormálisan magas az euró a dollárral szemben?

Az euró "abnormálisan magasan" áll az amerikai dollárral szemben, de ez megvédi az eurózónát az… Tovább olvasom