Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Étteremben eszik meg a lelőtt tátrai medvét

A Magas-Tátra lakói nem örültek a lakhelyükön csatangoló mackónak, amelynek húsát most egy étteremben fogják felszolgálni ínyenc eledelként. A szerencsétlen állatot szerdán éjjel lőtték agyon. Az elkövetők nem orvvadászok voltak - adta hírül a Čas.sk.
A Tátrai Nemzeti Park munkatársai lelőtték Magastátra város Barlangliget (Tatranská Kotlina) településrészének környékén annak a két medvének az egyikét, amelyeknek a kilövésére engedélyt adott a szlovák környezetvédelmi minisztérium.

A mackó, amely előszeretettel csavargott az emberek által lakott helyek szemetes kukái körül, most egy teljesen szokatlan helyen fog felbukkanni – egy tátrai étteremben fogják felszolgálni a húsát, számolt be a Čas.sk.

A lelőtt medve 6-8 éves hím volt, 170 kilót nyom.

"Húsát állatorvosi vizsgálatnak vetjük alá, majd értékesítjük azt feldolgozás céljára" – mondta a lapnak Maroš Petrík, a Tátrai Nemzeti Park igazgató-helyettese.

A Čas.sk azt is tudni véli, hogy melyik étteremben fogják felszolgálni a medvefalatokat.

A nyár folyamán több híradás is megjelent arról, hogy a Magas-Tátrában élő medvék a vadászterületükről szinte nagyipari méretekben begyűjtött gombák és más erdei termények (pl. vörös- és fekete áfonya stb.) hiánya miatt is kényszerülnek az emberek által lakott területen csatangolva élelmet keresni.

(A Parameter.sk alapján)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragédia: hótaposógép temetett maga alá egy 24 éves magyar nőt Ausztriában

Tragédia: hótaposógép temetett maga alá egy 24 éves magyar nőt Ausztriában
A járművet vezető férfi elvesztette uralmát a hótaposógép felett, megcsúszott és felborult. A magyar… Tovább olvasom