Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Eltűnt a Csendes-óceánt egyedül átvitorlázó kínai

A kínai vitorlázó a heves szél miatt vízbe esett és eltűnt, miközben a Csendes-óceánt egyedül átszelve akart rekordot dönteni.
Kuo Csuan  kínai vitorlázó a heves szél miatt vízbe esett és eltűnt, miközben  a Csendes-óceánt egyedül átszelve akart rekordot dönteni. A férfi  eltűnését csapata jelentette csütörtökön.      
   
A csapat szerint Kuo Csuan valószínűleg pekingi idő szerint  szerda délután eshetett a vízbe. Az 51 éves férfi meg akarta  dönteni a Csendes-óceán szóló átszelésének világrekordját.    
   


Október 18-án indult útnak San Franciscóból, hogy terve szerint  húsz napon belül kikössön Sanghajban, és ezzel legalább egy nappal  megdöntse a korábbi rekordot. Kuo Csuannal kedden szakadt meg a  kapcsolat, ezután egy repülőgépet küldtek ki legutóbbi ismert  tartózkodási helye közelébe, a Hawaii-szigetekhez tartozó Oahutól  ezer kilométerre. A hajót megtalálták, fővitorlája leszakadt és a  vízben úszott, a kapitány nem volt a fedélzeten.   
   
Csuan volt az első kínai, aki - 2013-ban - egyedül vitorlázta  körbe a Földet. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Moszul ostroma: vegyifegyver-támadásra készített fel irakiakat az ENSZ

Moszul ostroma miatt "áldozatok tömeges kezelésére", különösen vegyifegyver-támadás esetére kilencven egészségügyi dolgozót készített fel az ENSZ. Tovább olvasom