Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Elfogták a berlini rablótámadás egyik tettesét

Elfogták az egy héttel ezelőtti berlini rablótámadás egyik feltételezett tettesét - közölte szombaton a rendőrség.
A hivatalos bejelentés szerint a vélt támadók egyikét egy berlini lakásban kerítették kézre. Állampolgárságát és korát nem közölték, egyes értesülések szerint arab származású.

Elfogásáról először egy szombat reggeli berlini újság számolt be. A lap szerint egy olyan arab származású férfiről van szó, aki 2004-ben már részt vett egy berlini játékkaszinó elleni támadásban. Akkor 5 év és 10 hónap börtönre ítélték, és a közelmúltban szabadult. A rendőrség azonban mindezt nem erősítette meg.

A támadás múlt szombaton történt Berlin egyik legelőkelőbb szállodájában, a Grand Hyattben, ahol Európa legnagyobb pókertornáját rendezték. A pisztolyokkal és késekkel felfegyverkezett négy rabló a nyereménynek szánt 800 ezer eurót akarta megkaparintani, de végül az összeg negyedét tudta csak megszerezni.

A pontosan 3 perc alatt történteket videokamerák rögzítették, így többek között az egyik rabló és egy biztonsági őr közötti dulakodást, majd azt, hogy egy másik rabló siet társa segítségére. A rendőrök még ki sem érkeztek a szállodába, amikor a rablók már kereket oldottak. Ugyanakkor több DNS-mintát, illetve ujjlenyomatot "hagytak hátra".

A rendőrség nagy erőkkel indított nyomozást. A hatóságok nem tartották kizártnak, hogy a támadóknak a szállodai személyzet vagy a játékosok körében cinkosaik voltak. A rablók ugyanis "biztosra" mentek, és mind a nyereményösszegre, mind a helyszínre vonatkozóan alapos ismeretekkel rendelkeztek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lajcák: ártalmatlan a hazafiassági törvény

A szlovák hazafiassági törvény ártalmatlan, és nem kényszerít senkit semmi rosszra - mondta a… Tovább olvasom