Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Egyre több a szélsőjobboldali bűncselekmény Németországban

Erőteljesen növekszik a szélsőjobboldali indíttatású bűncselekmények száma Németországban. A német belügyminisztérium beszámolójából kiderül, hogy a szélsőjobboldali bűnözés olyan méretű problémát jelent, amelyhez hasonlót évek óta nem tapasztaltak.
Az elmúlt évben a hatóságok több mint tizenkétezer szélsőjobboldali indíttatású bűncselekményt regisztráltak, ezen belül az erőszakos cselekedetek száma megközelítette az ezret. Utóbbiak következtében több mint ötszáz személy sebesült meg.

A német belügyminisztérium rendkívül aggasztónak nevezi a helyzetet. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a szélsőjobboldali személyek, illetve csoportok támadásainak középpontjában mind gyakrabban állnak Németországban tartózkodó külföldiek. Különösen Németország keleti felében, az egykori NDK területén fekvő tartományokban figyelhető meg a szélsőjobboldali bűnözés erősödése.

A jelentés nyilvánosságra hozatalával egy időben az ellenzéki pártok élesen bírálták a kormányt, mert szerintük nem rendelkezik össztársadalmi koncepcióval a szélsőjobboldal elleni harc érdekében, s nem támogatja kellő mértékben az ezt célzó polgári kezdeményezéseket sem.

Hasonló bírálatot fogalmazott meg a Németországi Zsidók Központi Tanácsa (ZJD) is, utalva arra, hogy az idegenellenesség mellett az antiszemitizmus a másik fő mozgatórugója a szélsőjobboldali bűncselekményeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A francia kormányfő szerint Amerika veszített Irakban

Az Egyesült Államok "veszített Irakban" - jelentette ki Dominique de Villepin francia kormányfő egy… Tovább olvasom