Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Durva: rakétakilövő formájú gyerekágyat árul egy orosz cég

A cég éles bírálatok célpontjává vált, mert ilyen rakétával lőtték le 2014-ben az MH17-es járatszámú maláj utasszállító repülőgépet Kelet-Ukrajna felett.
Éles bírálatok célpontjává vált egy, Buk-rakétakilövő formájú gyerekágyat is áruló szentpétervári gyerekbútor-forgalmazó azok után, hogy egy nemzetközi vizsgálat múlt héten megállapította, Oroszországból származó Buk-rakétával lőtték le 2014-ben az MH17-es járatszámú maláj utasszállító repülőgépet Kelet-Ukrajna felett - jelentette vasárnap a The Guardian brit lap.
 

A holland, ausztrál, maláj, ukrán és belga ügyészekből álló nemzetközi vizsgálóbizottság szerdán ismertetett jelentésében megállapította, hogy az oroszbarát szakadárok ellenőrzése alatt álló kelet-ukrajnai területről lőtték ki azt az Oroszországból származó rakétát, amely megsemmisítette a Malaysian Airlines 298 embert szállító repülőgépét. A katasztrófát senki sem élte túl.

Moszkva elutasította a jelentést.

A Buk-kilövő formájú ágyat forgalmazó szentpétervári CaroBus igazgatója, Anton Koppel azonban nem lát semmi "abnormálisat" a termékben, amelyet "az anyaország jövőbeli védelmezőinek" szánnak. "Egyes gyerekek orvosok lesznek, mások bankárok, megint mások katonák" - tette hozzá.

A Buk-ágy egy további meglepetése az, hogy ha felnyitják az ágyneműtartót, a keret úgy néz ki, mint egy rakétakilövésre kész állomás.

A CaroBus honlapján fellehető információkból nem világos, hogy a terméket mikor kezdték el forgalmazni, de a leírásban újdonságként szerepel a Buk-ágy.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pápa felgyorsítja Hamel atya boldoggá avatását

A kaukázusi körúton tartózkodó Ferenc pápa elfogadta a két fiatal dzsihadista által júliusban lefejezett francia atya, Jacques Hamel boldoggá avatási folyamatának felgyorsítását. Tovább olvasom