Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 26°C Még több cikk.

Denveri ámokfutó: a rendőrség felrobbantja az aláaknázott lakást

A denveri ámokfutó, aki 12 embert megölt egy moziban, olyan alaposan aláaknázta a lakását, hogy nem lehet biztonságosan hatástalanítani a robbanószerkezeteket.
A denveri ámokfutó, aki pénteken egy moziban 12 embert megölt, 59-et megsebesített, legálisan több mint hatezer lőszert vásárolt az interneten az elmúlt két hónapban - közölte a helyi rendőrfőnök pénteken. James Holmes a puskába és pisztolyba való lőszerek mellett négy fegyverét is törvényesen szerezte be Dan Oates rendőrfőnök szerint.

A gyilkos ugyancsak az interneten több tölténytárat is vásárolt, amelyek közül az egyiket - egy 100 lőszer tárolására alkalmas tárat - a tett helyszínén megtaláltak. Szakértők szerint egy ilyen tárral egy percen belül 50-60 lövést lehet leadni.

A mészárlás felelevenítette a lőfegyverek legalitásáról szóló régi keletű vitát az Egyesült Államokban. Az AMC mozihálózat - amely a legjelentősebb az Egyesült Államokban - a pénteki ámokfutás után bejelentette, hogy megtiltja a mozitermekben álarcok és fegyverutánzatok viselését.

A több mint 300 multiplex mozit üzemeltető AMC azt is bejelentette, hogy meg fogja tiltani olyan öltözetek viselését, amelyek más nézőkben félelmet keltenek. A rendőrség szerint a gyilkos tetőtől talpig feketébe volt öltözve, golyóálló mellényt, sisakot, arcán maszkot viselt, és a vetítőterembe lépve könnygázgránátot hajított a nézők közé.

Korábban:

A denveri ámokfutó, aki pénteken 12 embert megölt, és 59 másikat megsebesített egy moziban, olyan alaposan aláaknázta a lakását, hogy nem lehet biztonságosan hatástalanítani a robbanószerkezeteket, ezért fölrobbantják azokat - közölték rendőrségi forrásból.

A rendőrség azt tervezi, hogy egy robot segítségével hozza működésbe a pokolgépeket.

Az ellenőrzött robbantás miatt lezárják a környező utcákat. A környéken lakókat már korábban kiköltöztették.

Az ámokfutó gyilkos, James Holmes úgy időzítette a hifijét, hogy az hangos zenét kezdjen játszani az éjszaka közepén. Arra számított, hogy a zajra összecsődül a szomszédság, és kihívják a rendőrséget, amely behatol a lakásba. Ekkor léptek volna működésbe a robbanószerkezetek.

Holmes lakása egy vöröstéglás házban van, a 3. emeleten, hat kilométerre attól a mozitól, ahol helyi idő szerint pénteken hajnali fél egykor válogatás nélkül lövöldözni kezdett az új Batman-film éjféli vetítésén.

Olvasóink írták

 • 7. elemér 2012. július 22. 01:31
  „Már biztositották a lakást és vasárnap reggelre tervezik hogy a lakók visszamehetnek. Segitett a robot a munkában. Úgy nyilatkozott a rendörfönök hogy ilyen alapos munka után nem védekezhet a biróságon hogy megbolondult. Négy hónapig készült erre. Azért szerintem azt se lehet állitani hogy normális. Haját pirosra festette és beöltözött batman ellenségének. Megvette a mozijegyet és bement. Egy vészajtón utána kiment és behozta a fegyvereket felöltözve gáz álarcal. Ez a uj rendelet az öltönyröl pedig nemtett volna semmit. Löfegyverek ellen kellene rendelet, de az lehetetlen. http://tinyurl.com/cug2xu7”
 • 6. Dwatson 2012. július 21. 18:08
  „Szépen haza kellet volna engedni,röviddel a robbantás előtt!”
 • 5. Dwatson 2012. július 21. 18:08
  „Szépen haza kellet volna engedni,röviddel a robbantás előtt!”
 • 4. háté 2012. július 21. 16:52
  „Áder részvét táviratát nem olvastam, mint a Burgoszi eset után!”
 • 3. Mankapunka 2012. július 21. 14:52
  „Mindezt úgy,hogy azt mondta a lakóknak,hogy szén-monoxid visszajelző.”
 • 2. állampógár 2012. július 21. 11:14
  „Lement a másodikra.Bekéredzkedett és felragasztotta a plafonra.Mit nem lehet ezen érteni?”
 • 1. háté 2012. július 21. 10:01
  „3-emeleten aláaknázta a lakását, - nem értem, de jó szöveg!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ámokfutó egy denveri moziban: a merénylő lakása ˝alá van aknázva˝

Lelőtt 12 embert, másik 30-40-et pedig megsebesített egy álarcos fegyveres a Colorado állambeli Denver egyik mozijában. Tovább olvasom