Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda -2°C | 12°C Még több cikk.

Csáky újra hajlandó szerepet vállalni az MKP vezetésében

Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) volt elnöke hajlandó vállalni bármiféle tisztséget, amellyel a párt áprilisi tisztújító kongresszusán esetleg megbízzák.

"Örülök, hogy egyesek úgy látják, szerepet kell vállalnom a párt tevékenységében. Tavaly levontam a következtetést, nem vállaltam szerepet az átmeneti időszakban.... Vállalni fogom azokat a tevékenységeket, amelyekkel a kongresszus esetleg megbíz" - jelentette ki a politikus az Új Szó című napilapnak adott szombati interjúban. Csáky két évig vezette az MKP-t, de miután a párt a 2010-es júniusi parlamenti választásokon nem jutott be a pozsonyi törvényhozásba, lemondott tisztségéről.

Az MKP tisztújító kongresszusára április 16-án Nagymegyeren (Velky Meder) kerül sor. A tavaly júliusi rendkívüli kongresszus Berényi Józsefet választotta meg egy évre a párt elnökévé. Berényi a közelmúltban az MTI-nek nyilatkozva megerősítette, hogy Nagymegyeren is indulni kíván az elnöki tisztségért. Csáky - arra a kérdésre, hogy elvállalná-e az elnöki megbízatást - nem adott világos, konkrét választ. "Mint mondtam, nemcsak posztokban, hanem víziókban is kell gondolkodni és abban, hogy ezeket a víziókat milyen emberekkel, csapattal lehet megvalósítani" - mondta a politikus.

"A Magyar Koalíció Pártja szerintem akkor lesz nyerő, ha jobban rá tud érezni a társadalmi igényekre, és ez nem jelenhet meg csupán a kormány kritizálásában. Azt sem szabad hagyni, hogy csupán iszapbirkózás legyen az MKP és a Híd pártja között, vagyis nem szabad leragadni a nemzetiségi témáknál, ugyanolyan fontosak a szociális, mezőgazdasági, infrastrukturális témák, az MKP-nak hangsúlyos véleményt kell mondania ezekről is" - fejtette ki elképzeléseit Csáky az MKP jövőbeni politikáját illetően.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magukhoz tértek Nagy-Britannia énekesmadarai

Örvendetes és meglepő eredménnyel zárult Nagy-Britannia énekesmadár-állományának felmérése, amelyben… Tovább olvasom