Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

'Clynton úgy bánt a feketékkel, mint Monica Lewinskyval'

"Isten átkozza meg Amerikát"- mondta Barack Obama volt lelkipásztora a szószékről. Az amerikai ABC televízió által előásott és most nyilvánosságra hozott videofelvételek komoly károkat okozhatnak az afro-amerikai demokrata elnök-aspiránsnak. A lelkész ugyanis rasszista megjegyzéseket tesz, Obama kampánya pedig az "egység" gondolatára épül.
A chicagói Jeremiah Wright atya szerint a feketéket szisztematikusan nyomorban tartják az Egyesült Államokban, és emiatt átkokat szórt a szószékről, még 2003-ban. Azt mondta, hoyg szerinte Washingtonban a Ku Klux Klán hatása érvényesül.

"A kormány elkábítja a feketéket drogokkal és nagyobb börtönöket épít, nem kezeli emberként saját polgárait" - mondta Wright. Egy idén januári szertartáson - amelyet a Fox televízió mutatott be - Barack Obama kampányát Jézus rómaiakkal való küzdelméhez hasonlította. "Barack tudja, mit jelent egy olyan országban és kultúrában élni, amelyet gazdag fehér emberek uralnak. Hillary ezt sosem értheti meg, Hillary-t sosem hívták niggernek". - mondta a lelkipásztor.

A szentbeszédből Bill Clintont sem hagyta ki, akit hagyományosan a feketék barátjának tekintenek: "Bill nem volt jó hozzánk, ugyanúgy bánt velünk, mint Monica Lewinskyval. Piszkosan játszott." De Wright hallatott magáról a 2001. szeptember 11-i terrortámadás utáni vasárnap is. Akkor azt mondta a szószékről: elégtételt vettek Hirosimáért, az Egyesült Államok közel-keleti politikájáért és a dél-afrikai apartheidért.

Obama ezzel kapcsolatban már korábban azt mondta, hogy azon a vasárnapon, amikor mindez elhangzott, nem volt templomban. Jeremiah Wright egyébként a múlt hónapban vonult vissza a pulpitustól. Chicagoi gyülekezetének Barack Obama majdnem húsz éven át volt tagja, Wright celebrálta esküvői szertartását, és ő javasolta könyvének címét is (Audacity of Hope - Elszánt remény), amely idén hangoskönyvként Grammy-díjat nyert.

Az "Isten átkozza el Amerikát" (God damn America) egy jól ismert patrióta nóta refrénjének kiforgatása. Az eredetit - amely úgy szól, hogy "Isten áldja Amerikát" (God Bless America) - gyakran használja George W. Bush elnök is.

Olvasóink írták

  • 1. Barack 2008. március 14. 21:00
    „CLINTON és nem CLYNTON”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lelőttek egy amerikai katonát Németországban

Egy Németországban szolgálatot teljesítő amerikai katona meghalt pénteken, miután konfliktusba… Tovább olvasom