Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Cáfolta eltűnését Scaramella informátora

Cáfolta eltűnésének hírét a francia Alpokban élő orosz ügynökspecialista, Jevgenyij Limarjov, aki november elsején átadott feljegyzésben azt írta a Londonban sugárzó izotóppal halálosan megmérgezett Alekszandr dezertált biztonsági tisztnek, hogy veterán orosz hírszerzők törnek az életére.
Limarjov még kedden elektronikus levélben közölte az Eho Moszkvi rádióval, hogy állandó kapcsolatban áll a francia rendőrséggel, amely gondoskodik a biztonságáról.

A feljegyzésben, amelyet az orosz titkosszolgálatokat kutató olasz tanár, Mario Scaramella adott át Litvinyenkónak egy londoni szusi-bárban, Limarjov mindkettőjüket figyelmeztette: az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálatnak (SzVR) a Becsület és Méltóság nevű szervezethez tartozó veteránjai meg akarják ölni őket, valamint a londoni emigrációjában a Kreml engesztelhetetlen ellenfelévé vált Borisz Berezovszkij orosz mágnást és Paolo Guzzanti olasz szenátort, az itáliai szovjet kémtevékenységet feltáró parlamenti bizottság fejét.

Mindamellett Valentyin Velicsko, a kiérdemesült orosz hírszerzőket és diplomatákat tömörítő Becsület és Méltóság jótékonysági alap elnöke "agyrémnek" minősítette Limarjov állításait.

A londoni The Times mai számában azt írták: eltűnt a francia Alpok-beli lakhelyéről Jevgenyij Limarjov, a Litvinyenko-ügy egyik kulcsfigurájájának, az olasz Mario Scaramellának orosz kapcsolata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Peren kívül egyeztek meg a pedofil papok áldozatival

Peren kívül ismeretlen összegű, de vélhetően legalább több tízmillió dollárra tehető kártérítésről… Tovább olvasom