Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Busszal hajtottak át a tüntetőkön, felfüggesztették a rendőröket

Az amerikai nagykövetségnél végrehajtott erőszakos oszlatásért kilenc rendőrt függesztettek fel a beosztásukból.
Az amerikai nagykövetségnél végrehajtott erőszakos oszlatásért felfüggesztettek beosztásából kilenc rendőrt csütörtökön a Fülöp-szigeteken.     
   
Manilában előző nap az Egyesült Államok diplomáciai képviseleténél tartottak demonstrációt, amelynek szétoszlatására egy rendőrségi járőrautó a tüntetők közé hajtott, és több embert  elütött. A rendőrök könnyfakasztó gázt is bevetettek a mintegy ezerfős tömeg ellen.   
   
Ronald dela Rosa országos rendőrfőnök kijelentette, hogy elrendelte az incidens kivizsgálását.   
   
"Bosszús és szomorú vagyok. Láttam, hogy emberek sebesültek meg. Nem szeretném, hogy a Fülöp-szigetekieknek bántódásuk essen" -  tette hozza a rendőrfőnök. Azt mondta, hogy teljes körű vizsgálatot  kezdtek, és mindenkit megbüntetnek, aki életeket veszélyeztetett.   
   
A tüntetők azért vonultak a nagykövetség elé, hogy támogatásukról biztosítsák Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki államfő  új külpolitikáját, amellyel csökkenteni próbálja a függőséget az  Egyesült Államok támogatásától. A tiltakozók vörös festéket dobtak  a diplomáciai képviselet kapujára, és telefirkálták a követség falát, egyebek között olyan feliratokkal, hogy Kifelé az amerikai  csapatokkal, vagy Az Egyesült Államok sorscsapás a munkások számára.   
   
A demonstráción huszonöt tüntető és harminc rendőr megsebesült, 21 tiltakozót pedig rövid időre őrizetbe vettek - közölték a hatóságok.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt az egyik rendőr, akit tegnap lőtt le egy szélsőjobboldali férfi

Meghalt az egyik rendőr, akit tegnap lőtt le egy szélsőjobboldali férfi
A férfitől fegyvereket akartak lefoglalni, ám az tüzet nyitott, amikor meglátta őket. Tovább olvasom