Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Bozsik Yvette a támadások miatt nem vállalja a Trafó vezetését

Az őt ért személyes és szakmai támadások miatt nem vállalja Bozsik Yvette a Trafó Kortárs Művészetek Háza vezetését.
Az őt ért személyes és szakmai támadások, valamint nevének és eddig elért eredményeinek "besározása" miatt nem vállalja Bozsik Yvette táncművész, koreográfus a Trafó Kortárs Művészetek Háza vezetését - tájékoztatta szerdán a Bozsik Yvette Alapítvány az MTI-t.

Bozsik Yvette július 1-jén vette volna át a IX. kerületi intézmény vezetését, azonban időközben Tarlós István főpolgármestert arról tájékoztatta, hogy nem kívánja betölteni a munkakört.

A táncművészhez kötődő alapítvány közleményében az áll, hogy Bozsik Yvette-nek "nem áll módjában elfogadni" a Trafó ügyvezetői posztját. Mint írták, "az érdemes és Kossuth-díjas művész szerint pályázatának beadása pillanatától kezdődően az őt érő személyes és szakmai támadások, nevének és eddig elért eredményeinek lejáratása és besározása a rá váró munka ellehetetlenüléséhez vezetett, a hazai és a nemzetközi művészeti közvélemény félretájékoztatása, személye ellen hangolása pedig méltatlan helyzetet állított elő".

Kitértek a február közepén tartott Trafó - Hálózatba kötve konferenciára is, amelynek szervezői és felszólalói "a minimálisan elvárható bizalom helyett mindent megtettek annak érdekében, hogy bizonygassák vezetői alkalmatlanságát, és ezzel a Trafó megszüntetését vizionálják". A táncművész szerint bírálói "a független civilek álarcában" támadták, miközben a pályázaton vesztes előző vezető támogatói között volt olvasható néhányuk neve, és többen munkakapcsolatban álltak a Trafóval.

Bozsik Yvette mélységes sajnálatát fejezi ki mindazon együttesek és alkotók felé, akik bizalmukkal támogatták, és azon művészek felé is, akik reménykedtek egy nyitottabb, sokszínűbb, együttműködőbb Trafó létrehozásában - olvasható a közleményben.

Kedden Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: nincs oka nem gyanakodni, hogy a Kossuth-díjas táncművészt, koreográfust "egy bizonyos, önmagát liberálisnak nevező gondolkodói kör részéről olyan brutális és nemtelen támadások érték, hogy azt mondta: neki a családi élete, a gyerekei többet érnek annál, mint hogy kikészüljön".

Bozsik Yvette levelére hivatkozva megjegyezte: a művészt "kicsinálták", mielőtt elfoglalhatta volna hivatalát. A városvezető szólt arról is, hogy noha az intézményt jelenleg a régi igazgató viszi, a vezetői posztra szinte azonnal új pályázatot kell kiírni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vietnámi halászokat tart fogva Kína

Kína 21 vietnámi halászt tart fogva a hó eleje óta a Dél-kínai-tenger egy vitatott hovatartozású… Tovább olvasom