Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Berlusconi kirohanása a milánói ügyészség ellen

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök szemmel láthatólag stratégiát váltott: eddig kitartóan elkerülte a bíróságokat, de hétfőn az utóbbi két héten belül már másodszor jelent meg a törvény színe előtt az ellene zajló korrupciós perben.
 
Ha már megjelent, nem rejtette véka alá véleményét az ügyészekről. "Ez az igazságszolgáltatás az ország ellen dolgozik, nem pedig érte - mondta a kormányfő újságírók előtt.

- Nem értem, hogy egy miniszterelnöknek miért kell felelnie ilyen megalapozatlan és gyengeelméjű vádakra. Mindezek csak az ügyészek agyszüleményei, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal." Berlusconi szerint a bíróság "politikai fegyvert" ad a baloldal kezébe.

Közben a bíróság előtt a miniszterelnök több tucat támogatója kék lufikkal felszerelkezve buzdította a kormányfőt: Szállj szembe velük, Berlusconi! A tömeg kisebb közlekedési káoszt okozott a környékbeli utcákon.

A szimpatizánsok mellett elítélő nyilatkozatokban sem volt hiány. "A miniszterelnök viselkedése elfogadhatatlan" - jelentette ki az ellenzéki Demokrata Párt (PD) szóvivője, Emanuele Fiano, hozzátéve, hogy Berlusconi de facto háborút indított a demokrácia sarokköve, az igazságszolgáltatás ellen.

A Szabadság Népe (PdL) jobbközép párt vezetője ellen négy eljárás zajlik: köztük az egyikben azzal vádolják, hogy szexuális szolgáltatásért fizetett egy kiskorú marokkói prostituáltnak. Berlusconi szerint nem ez a helyzet: ő azért fizetett Rubynak, hogy megakadályozza, hogy a lány anyagi okokból prostitúcióra kényszerüljön.

A kormányfő - bár továbbra is módszeresen tagadja az ellene felhozott vádakat - ígéretet tett arra, hogy kötelezettségei függvényében igyekszik rendszeresen megjelenni az ellene folyó négy per tárgyalásain.

Berlusconi ugyanakkor nem ajánlja ellenfeleinek, hogy előre igyanak a medve bőrére: szerinte "legmerészebb álmaikban" sem merülhet fel, hogy a bíróság elmarasztaló ítéletet hoz valamelyik perben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb földrengés Fukusima körzetében

Heves földrengés rázta meg hétfőn Japán északkeleti részét, amelynek következtében szökőárriadót … Tovább olvasom