Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Az orosz külügyminiszter a kétoldalú viszony további romlását jósolta Pompeónak újabb szankciók esetére

Csak tovább rontják a két ország kapcsolatát az Oroszország ellen bevezetendő újabb amerikai szankciók - figyelmeztette Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden telefonon amerikai hivatali partnerét, Mike Pompeót.
Az orosz diplomáciai tárca közleménye szerint Lavrov hangsúlyozta, hogy azok a további gazdasági büntetőintézkedések, amelyeket Pompeo Szergej Szkripal korábbi orosz-brit kettős ügynök és a lánya tavalyi "megmérgezésével kapcsolatos zavaros történet nem bizonyított ürügyén" helyezett kilátásba, "csak tovább rontják majd a helyzetet a kétoldalú viszonyban és a légkört a nemzetközi színtéren". Az orosz külügyminiszter, aki szerint a washingtoni lépést semmi nem indokolja, felhívta a figyelmet arra is, hogy Szkripalékat a történtek óta "senki nem látta".
    
Lavrov a moszkvai tájékoztatás szerint az aktuális külpolitikai témakörök megvitatása során óva intette az Egyesült Államokat bárminemű beavatkozástól a venezuelai belügyekbe, ideértve az erő alkalmazását is, "amivel Washington fenyegetőzik, megsértve a nemzetközi jogot". Egyúttal jelezte, hogy a dél-amerikai ország helyzetéről Moszkva kész konzultációkat folytatni az ENSZ Alapokmányának elvei alapján.
    
A szíriai rendezéssel kapcsolatban a felek egyetértettek abban, hogy folytatni kell a kétoldalú párbeszédet az ENSZ Biztonsági Tanácsa 2254-es határozatának végrehajtásáért.
    
A miniszterek emellett eszmecserét folytattak az orosz és amerikai diplomaták között két témáról, a Koreai-félszigeten kialakult helyzetről, valamint az afganisztáni rendezés előmozdításáról lezajlott legutóbbi tárgyalásokról is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repülőjáratok ezreit törölték az Egyesült Államok északi és nyugati vidékeit sújtó hóviharok miatt

Az észak-nyugati Seattle városától a keleti parti Bostonig összefüggő viharzóna tombol az Egyesült… Tovább olvasom