Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

Az orosz és az amerikai vezérkari főnök Moszkvában tárgyalt

Mike Mullen tengernagy, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke Moszkvában tárgyalt Nyikolaj Makarov orosz vezérkari főnökkel és a hadászati támadó fegyverek korlátozásáról és csökkentéséről szóló START-szerződés számos kérdésében megállapodásra jutottak.
A START-szerződésre vonatkozóan abban maradtak, hogy szakértői szinten folytatják a tárgyalásokat. Emellett szó volt a kétoldalú együttműködés idei terveiről is. Mike Mullen csütörtökön érkezett Moszkvába James Jones amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó kíséretében, hogy orosz kollégáikkal megvitassák a START-szerződés még nyitott kérdéseit.

Washingtonban már pénteken úgy nyilatkozott a nemzetbiztonsági tanács sajtótitkára, hogy a megbeszéléseken jelentős haladást értek el, s hogy Jones találkozott Dmitrij Medvegyev államfővel is, akivel a START mellett az Afganisztánnal és Iránnal összefüggő biztonsági kérdésekről tárgyalt - idézte az orosz Interfax hírügynökség.

A múlt héten William Burns és Rose Gottemoller amerikai külügyminiszter-helyettesek tárgyaltak Moszkvában. Rose Gottemoller vezeti az amerikai küldöttséget a START-szerződésről Genfben folyó tárgyalásokon. Sergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken szintén úgy nyilatkozott, hogy a tárgyalások februárban Genfben folytatódnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tőzsdézés a börtönből

Kirill Harundzsin szabadságvesztését tölti egy oroszországi büntető kolóniában, s onnan tőzsdézik. Tovább olvasom