Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Az amerikaiak szerint egyik leendő elnökjelölt sem tökéletes

Amerikai Egyesült Államok - Az amerikai szavazóknak mindkét leendő elnökjelölttel szemben vannak kétségeik. A választók a demokrata Barack Obamából a kellő tapasztalatot hiányolják, míg republikánus vetélytársát, John McCaint túl idősnek tartják az elnöki munkához.
A USA Today című lap és a Gallup által készített felmérésből kiderül, hogy Obama még mindig vezet a regisztrált szavazók körében (47 százalékuk támogatja az afro-amerikai politikust) McCain előtt, akire ebből a csoportból 43 százalék adná voksát. Szintén a demokratáknál van az előny az összes választó között, ahol 48-45 százalékos arányú hátrányban van McCain.

Ugyanakkor mindkét eredményben a kutatási hibahatáron belül van a különbség. A felmérésből az is kiderül, hogy a megkérdezettek fele aggódik azért, hogy a demokrata politikus "túl közeli kapcsolatban van radikális politikai nézetű emberekkel", és 57 százalékuk attól tart, hogy Obamából hiányzik a kellő tapasztalat ahhoz, hogy megfelelő elnök legyen. A válaszolók 53 százaléka vélekedik úgy, hogy Obama elnökké választása esetén elbírna a hadsereg főparancsnokaként rá háruló felelősséggel, 44 százalékuk azonban nem hisz ebben.

A szavazókat azonban több dolog aggasztja a leendő republikánus jelölttel kapcsolatban is: tíz emberből négy túl idősnek tartja John McCaint az elnökségre. A jövő héten a 72. életévét betöltő politikusról ráadásul a voksolók 67 százaléka azt gondolja, hogy a jelenlegi elnökéhez túlságosan hasonló politikát folytat.

A felmérés eredményei arra is rávilágítottak, hogy a választási küzdelemben továbbra sem dőlt még el semmi. Tíz megkérdezettből ugyanis hárman elmondták: elképzelhető, hogy a november 4-én esedékes elnökválasztásig még megváltoztathatják a döntésüket arról, hogy kire adják a voksukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olimpia után: Kína, a szuperhatalom

Kína - Az olimpia Kínának többet jelent az ötvenegy aranyéremnél. Gazdasága erősebb lett, mint valaha. Szakértők szerint Kína ötéves távlatban várhatóan megelőzi a vállalati befektetések világvezetőjének számító Egyesült Államokat. Tovább olvasom