Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

A WTC tragédiájának napján született a hétvégi tucsoni tragédia legfiatalabb áldozata

Az Egyesült Államok történetének egyik legtragikusabb napján, 2001. szeptember 11-én született a hétvégi tucsoni tragédia legfiatalabb áldozata - talán éppen ez járulhatott hozzá a halálához.

Christina Taylor Green egy átlagos gyereknél jóval lelkesebben érdeklődött a politika iránt, hazafias érzelmeit születésének dátuma erősen táplálta, nevezetesen annak a napnak a történései, amikor csaknem háromezren vesztették életüket utasszállító repülőgépekkel elkövetett terrortámadásokban, és összeomlott a Wolrd Trade Center ikerfelhőkarcolója.

A kislány szerepel abban a könyvben is, amelybe minden amerikai szövetségi államból bekerült egy olyan gyermek, aki a 2001-es tragédia napján jött a világra. A könyv címe: Faces of Hope - A remény arcai.
Christina rendkívül segítőkész volt és együtt érző másokkal, remek sportoló, ő volt az egyetlen lány, aki bekerült korosztályának baseballcsapatába. Iskolájában nemrégiben beválasztották a diáktanácsba. Anyja elmondása szerint minden érdekelte, karácsonyra gitárt kért.

A lánykát minden bizonnyal a politikához való vonzódása vezérelte a végzetes napon Gabrielle Giffords képviselőnő lakossági fórumára a tucsoni bevásárlóközpontba. Apja szalonnás rántottát készített neki reggelire, aztán elköszönt tőle, és a szomszédjukra bízta, akinek felügyeletével ment a kislány a találkozóra.

Néhány órával később a helyi kórház orvosa közölte a Green családdal, hogy a "hercegnő" - szülei így becézték Christinát - nem élte túl mellkasi lőtt sebét.

A szomszédot négy lövedék is megsebezte, de az ő életét sikerült az orvosoknak megmenteniük.

Christina iskolájának udvarán félárbocra eresztették a nemzeti lobogót. A tanintézet vaskerítésénél egyre több a virág, a mécses, a gyertya, a szalag, a plüssállat és a kézzel írt búcsúüzenet. Még egy baseballsapka is akad, rajta felirat: "Christina, hiányozni fogsz."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diplomaták Berlinben: száguldoznak, lopnak, ittasan vezetnek

A Berlinben állomásozó külföldi diplomaták és családtagjaik egyre gyakrabban kerülnek a rendőrség látómezejébe. Tovább olvasom