Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

A jelenlegi francia belügyminiszter is botrányba keveredett, mert családtagjait alkalmazta

Nagyjából 17 millió forintot fizettek ki a lányainak.
Két lányát is alkalmazta gimnazista majd hallgató korukban Bruno Le Roux jelenlegi francia belügyminiszter amikor nemzetgyűlési képviselő volt- jelentette hétfőn a TMC francia tévécsatorna napi hírműsora.

A Quotidien című műsor információi szerint Le Roux két lánya 15-16 évesen kezdett munkatársként dolgozni apjuk mellett, és 2009 és 2016 között összesen 24 határozott idejű munkaszerződést kötöttek velük. A két lány körülbelül 55 ezer eurót (mintegy 17 millió forint) keresett az évek folyamán.

Le Roux meg is szólalt a műsorban, és azt mondta, hogy nyaranta, illetve más iskolai szünetekben alkalmazta lányait, soha nem volt állandó megbízásuk.

A családtagok foglalkoztatása azért került a figyelem középpontjába Franciaországban, mert Francois Fillon konzervatív elnökjelölt ellen vizsgálat folyik: a gyanú szerint képviselőként papíron asszisztensként alkalmazta feleségét, s így a Fillon család több százezer eurót vett fel, de a feleség ténylegesen nem végzett érdemi munkát.

"Ezt nem lehet összekötni" a Fillon-üggyel - érvelt a csatornának Le Roux. "Nyári munkáról volt szó" - tette hozzá a politikus.

A Quotidien szerint viszont a határozott idejű megbízások mindkét lány esetében átfedést mutatnak olyan időszakokkal, amikor az egyikük Belgiumban volt szakmai gyakorlaton, másikuk pedig egyetemre járt. A miniszter kabinetje szerint a lányok teljesítették a szerződésben foglaltakat, távmunkában vagy túlórában teljesítették feladataikat.

Le Roux 1997-től és 2016 decemberéig volt nemzetgyűlési képviselő, mielőtt belügyminiszterré nevezték ki.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levélbombákat találtak a görög postán

Nyolc további levélbombát talált és hatástalanított a görög rendőrség a görög posta egyik szortírozó… Tovább olvasom