Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

A Boeing vezetője elismerte, hogy cége hibát követett el a 737 MAX típusú gépekkel kapcsolatban

Az amerikai légügyi hatóság azért hibáztatja a vállalatot, mert több mint egy évig elhallgatta előtte, hogy a típus gépeiben a pilótafülke riasztóberendezése nem működik, mégpedig szoftverhiba miatt.
A Boeing amerikai repülőgépgyártó óriásvállalat vezetője vasárnap elismerte, hogy cége hibát követett el a 737 MAX típusú gépekkel kapcsolatban, és időbe telik a bizalom visszaszerzése két személyszállító gépük lezuhanása után.

Denis Muilenburg, a vállalat elnök-vezérigazgatója erről Párizsban beszélt újságírók előtt. Mint mondta, a cég kapcsolattartása a légügyi szabályozással, a vásárlókkal és a közönséggel "nem volt következetes, és ez elfogadhatatlan". Az amerikai légügyi hatóság azért hibáztatja a vállalatot, mert több mint egy évig elhallgatta előtte, hogy a típus gépeiben a pilótafülke riasztóberendezése nem működik, mégpedig szoftverhiba miatt.
    
A 737 MAX gépeket átmenetileg kivonták a forgalomból azután, hogy március 10-én a felszállás után szinte azonnal lezuhant az etióp légitársaság Boeing-gépe, és öt hónappal korábban balesetet szenvedett az indonéziai Lion Air szintén Boeing 737 MAX gépe. A két katasztrófában 346 ember vesztette életét.
    
Muilenburg abban bízik, hogy a szoftver májusban befejezett felújítása után, még ebben az évben visszakerülhet a típus a forgalomba.
 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízi erőművet építenek Afrika egyik utolsó érintetlen vadvédelmi rezervátumában

A Svájcnál nagyobb területű térséget az afrikai kontinens egyik utolsó nagy, érintetlen vadonjának… Tovább olvasom