Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

A biztonsági szakértő szerint nem tudnak annyi ember ellenőrizni, mint amennyien veszélyesek

A szakértő úgy vélte, a manchesteri merényletnél a helyszínt őrző biztonsági cég nem tett eleget a törvényi előírásoknak a beléptetésnél. De valószínű - fűzte hozzá -, hogy ha betartották volna azokat, akkor sem tudják megakadályozni a robbantást
Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint Európában "nagyságrendekkel nagyobb" a veszélyt jelentő emberek száma, mint amennyinek az ellenőrzésére lehetőségük van a szolgálatoknak.

Horváth Józsefet az M1 aktuális csatornán hétfőn a múlt hétfő éjjeli öngyilkos merénylettel kapcsolatban kérdezték, amelyet a líbiai származású, de manchesteri születésű és brit állampolgárságú, 22 éves Salman Abedi követett el a Manchester Arena rendezvényközpontban. A merényletben 22-en meghaltak, 117 ember sérült meg úgy, hogy kórházban kellett ellátni.

Horváth József szerint "gyakorlatilag egy hibrid háború közepén vagyunk", és bár a szakemberek valószínűleg ugyanúgy látják ezt Nyugat-Európában, mint a kontinens "keleti felén", sokan "nem hajlandóak" kimondani, és még mindig "felkészületlenek vagyunk".

A szakértő úgy vélte, a manchesteri merényletnél a helyszínt őrző biztonsági cég nem tett eleget a törvényi előírásoknak a beléptetésnél.

De valószínű - fűzte hozzá -, hogy ha betartották volna azokat, akkor sem tudják megakadályozni a robbantást, mert az elkövető a koncert végén, az előtérben hajtotta végre. Úgy folytatta: jól összehangolt támadás volt, előre felmérték a célpontot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Károly herceget díszdoktorrá avatták a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen - Videó

Károly herceget díszdoktorrá avatták a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen - Videó
Károly herceg felidézte, húsz éve jár rendszeresen Romániába, Erdélybe megcsodálni az itteni… Tovább olvasom