Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

800 kilométert tett meg egy jegesmedve Oroszországban, hogy élelmet találjon - videó

A láthatóan kimerülten kóborló vadállatról készült felvételek széles körben elterjedtek a közösségi portálokon.
Éhes jegesmedvét láttak kóborolni az Oroszország sarkvidéki térségében fekvő Norilszk városának külterületén, több mint 800 kilométerre természetes élőhelyétől - közölték kedden helyi illetékesek.

A láthatóan kimerülten kóborló vadállatról készült felvételek széles körben elterjedtek a közösségi portálokon Oroszországban.

Az állat vasárnap este jelent meg először az észak-szibériai város Talmak nevű ipari negyedében - mondta el Alexandr Korobkin környezetvédelmi illetékes az AFP francia hírügynökségnek.

Még mindig egy gyár környékén kószál, a rendőrség és rendkívüli helyzetek hivatalának illetékesei megfigyelik őt, ügyelve a térség lakóinak biztonságára - tette hozzá.
 

Szakemberek egy csoportja szerdán érkezeik a városba, hogy szemügyre vegye az állatot és döntsön sorsáról.

A jegesmedvék egyre gyakrabban jelennek meg emberlakta területeken Oroszország északi részén, mivel a klímaváltozás és a térségbeli fejlesztések szűkítik élőhelyét és élelemforrásait. Azonban a sarki jégtől ilyen távoli helyen ritkán látni jegesmedvét.

Februárban a helyi hatóságok szükségállapotot hirdettek Novaja Zemlja félszigete egyik térségében, ahol tucatnyi élelmet kereső jegesmedve közelített meg egy falut, közülük néhány be is merészkedett az utcákra, a lakóházak közelébe.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erős földrengés rázta meg Japán északnyugati részét

Erős földrengés rázta meg Japán északnyugati részét
A hatóságok egyméteres szökőárra adtak ki figyelmeztetést az érintett partszakaszokon. Tovább olvasom