Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

71 ember halt meg mérgező alkoholtól!

Már legkevesebb hetvenegy ember halt meg és további betegeket ápolnak négy kórházban, amióta vasárnap a nyugat-indiai Gudzsarát állam székhelyén, Ahmadábádban egy ünnepségen mérgező, házilag készített alkoholt fogyasztottak.


Már legkevesebb hetvenegy ember halt meg és további betegeket ápolnak négy kórházban, amióta vasárnap a nyugat-indiai Gudzsarát állam székhelyén, Ahmadábádban egy ünnepségen mérgező, házilag készített alkoholt fogyasztottak - közölte csütörtökön a helyi hatóságok képviselője.

Egy rendőrségi szóvivő szerdán elmondta, hogy az alkoholból fogyasztók kisebb része a kórházban, nagyobb része otthon vagy az utcán halt meg. Többségük vasárnap lett rosszul hányással és görcsökkel. Az áldozatok között van a szesz állítólagos készítője is, aki eladta azt a Madzsur Gam és Odhav körzetek nyomornegyedében lakó szegény munkásoknak.
 
A szeszfőző, fia és egy másik rokona azért ittak az alkoholból, hogy bizonyítsák a keserűsége miatt kifogásolt ital jó minőségét a rendőrök előtt. Mindhárman kórházba kerültek, és meghaltak.

Az illegálisan főzött olcsó szesz okozta halálesetek gyakoriak Indiában, ahol kevés ember engedheti meg magának az engedélyezett italokat. A "dészi dárú" néven ismert tiltott szeszt gyakran rovarirtóval keverik, hogy fokozzák hatását. A hindu nacionalisták kormányozta Gudzsarát államban a helyzet még rosszabb, mert az állami törvény mindenféle alkohol árusítását tiltja.

Dühös helybeliek bezárták a boltokat, és az utcákra gyűltek több illegális szeszgyár azonnali bezárását követelve. A tüntetők kövekkel támadtak a rendőrökre, azzal vádolva őket, hogy elnézik a zugfőzést.

A terület belügyminisztere elrendelte az ügy kivizsgálását, hat rendőrt kötelességmulasztás miatt felfüggesztettek vagy áthelyeztek, 32 embert pedig őrizetbe vettek tiltott szeszfőzés és -árusítás vádjával.

India legsúlyosabb ilyen tragédiája 2008-ban történt: Karnátaka és Tamilnádu államokban legkevesebb 180 ember halt meg illegálisan főzött szesz fogyasztása miatt. 1980-ban 128-an haltak meg Madzsur Gamban szennyezett alkoholtól.

Olvasóink írták

 • 3. Primax 2009. július 12. 09:52
  „A cikkből :
  " A szeszfőző, fia és egy másik rokona azért ittak az alkoholból, hogy bizonyítsák a keserűsége miatt kifogásolt ital jó minőségét a rendőrök előtt. Mindhárman kórházba kerültek, és meghaltak. "
  A dolog - egy része - ezzel meg is oldódott.”
 • 2. b.zoli 2009. július 09. 12:29
  „nemszámít. itt nálunk mo.-n sok olyan alkesz van aki a minöségi bort illetve szeszes italokat már meg sem isszák. Jó nekik a finom koccintós 2 lityis kolásüveges mocsoklé...”
 • 1. Lobbo71 2009. július 09. 11:55
  „Ki....érdekli, hogy mi van Nyugat-Indiában??? Legalább írják bele a címbe, hogy hol és akkor nem nézi meg, akit nem érdekel. Komolyan, az ilyen .... miatt fogok leszokni a Kisalföldről. Bulvárszemét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos bírói sztrájk Romániában

Fél napra leállt az igazságszolgáltatás Romániában a bírák sztrájkja miatt. Tovább olvasom