Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 9°C Még több cikk.

4 tonna szemetet hoztak le a hegyről, és még nincs vége

A kilencnapos nagytakarítás, 2017. május közepén, az 5200 méter és 6500 méter magasságban lévő mászóösvényekre és táborhelyekre terjed ki.
Négy tonna szemetet gyűjtöttek össze munkások és önkéntesek a Mount Everest Kínához tartozó északi oldalán egy nagyszabású takarítási művelet első öt napján - írta meg a helyi sajtó beszámolójára hivatkozva a National Geographic.

A mostani akció keretében ideiglenes állomásokat hoztak létre a hulladékok szétválogatására, újrahasznosítására és megsemmisítésére a tibeti régióban. A problémára viszont mielőbb végleges megoldást szeretne találni a helyi vezetés.
 
A hegymászók konzerveket, műanyagzacskókat, melegítőeszközöket, sátrakat, oxigénpalackokat és a hegymászáshoz szükséges egyéb kellékeket hagyják maguk után a hegyen.

A kilencnapos nagytakarítás, 2017. május közepén, az 5200 méter és 6500 méter magasságban lévő mászóösvényekre és táborhelyekre terjed ki.
Évente csaknem 60 ezer hegymászó és kísérő keresi fel a Mount Everest északi, kínai oldalát. A hegy nepáli lejtőjén a serpák és mászók hatalmas szemetes zacskókat visznek magukkal, hogy összegyűjtsék a hulladékot, amelyet aztán helikopterrel szállítanak le az alaptáborba - írják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A migránsok félelem nélküli befogadásáért menetelnek Milánóban

A felvonulás célja, hogy erősítsék a szolidaritást a migránsok mellett, valamint javítani szeretnék… Tovább olvasom