Koronavírus

2020.10.02. 17:19

Átmenetileg bezár a Győri Nemzeti Színház – Elmarad a premier

Nem tartják meg a Menyasszonytánc ma esti házi főpróbáját és a szombati premiert, valamint A hőstenor előadásait.  

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld

Fotó: Nagy Gábor

A Győri Nemzeti Színház rendkívüli közleményében értesítette a nézőket, hogy járványügyi okok miatt október 2-4-ig minden előadás elmarad, így nem lesz látható A hőstenor, de elmaradnak az október 11-re meghirdetett Elisabeth előadások is.

Keddig a további fertőzések elkerülése érdekében az épületben teljeskörű fertőtlenítést végeznek hidegköd-képző berendezéssel, valamint folyamatosan egyeztetnek a Népegészségügyi Főosztállyal. Arról is tájékoztatták a nézőket, hogy amennyiben A hőstenor című bohózat szereplői tünetmentesek, úgy október 6-án folytatódhatnak az előadások a Kisfaludy teremben, továbbra is az aktuális járványügyi előírások figyelembevételével.

Úgy tudjuk, a színház szervezése telefonon már értesítette a bérletes nézőit arról, hogy a holnapra meghirdetett Menyasszonytánc című klezmer-musical bemutatóját elhalasztják. A premier előadást előreláthatóan október 18-án vasárnap tartják meg.

Mint arról tegnap mi is beszámoltunk, a színház énekkarának egyik tagjánál a laboratóriumi vizsgálat COVID-19 fertőzést igazolt. A színház mai közleményéből az is kiderül, hogy azóta többen produkáltak pozitív tesztet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!