Kovács András blogja

2009.12.12. 23:24

Zsíros kenyér és egy pohár forró tea

Bár az elmúlt húsz évben visszatértek az adventi időszak kellékei, az úrjöveti lelkület még várat magára. Karácsony közelségében egyre inkább a fogyasztásról szól az életünk. Ezt még a gazdasági válságnak sem sikerül csillapítani.

 

A városok utcáin hatalmas forgalmi dugók és hullámzó embertömeg, a hipermarketek pénztárainál tülekedő hosszú sorok jelzik a rorátés napok múlását. (Ki hinné, hogy válság van, hogy egyre több család életét lehetetlenítik el a bedőlő banki hitelek...)

Szombaton a Szent Orsolya Gimnázium diákjai állították meg a soproni Várkerület fázós járókelőit. Zsíros kenyeret és egy pohár forró teát kínáltak, így kívántak „hasznos" adventet és áldott karácsonyt. A Maria Faustyna nővér által festett irgalmas Jézus képével és egy ószövetségi igével - „Ne féljetek, legyetek erősek, és meglátjátok az Úr segítségét..." (Kiv 14.13) - ajándékozták meg az embereket. Ahhoz, hogy örömet szerezzünk másoknak, nem kell feltétlenül méregdrága ajándékok vásárlásába bonyolódni. Mindennél többet ér pár kedves szó és az őszinte cselekedet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában