Kovács András blogja

2008.09.15. 20:22

Lelkileg is az érettség felé

Iskolánkban minden évben az érettségire készülő fiatalok pár napos lelkigyakorlaton vesznek részt. Az elmúlt napokban sem történt ez másként.

 

A közös előadások, elmélkedések, csoportos beszélgetések, lelki beszélgetések, éneklések és a rendhagyó körülmények között bemutatott szentmisék mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az évfolyam diákjai lelkileg is közelebb kerüljenek egymáshoz, illetve keresztény hivatásukhoz; ne csak elfogadják, de tudatosan vállalják is az Isten közeli életformát. Ez a fajta „tisztázása a dolgoknak", a belső összeszedettség és harmónia megtalálása biztosíthatja az utolsó évben azt a lelki hátteret, melynek birtokában még sikeresebb lehet az érettségire, felvételire való készület. (Tulajdonképpen ebben - is - különbözik egy keresztény-konzervatív értékek mentén nevelő iskola az összes többitől.)

Az utóbbi években igyekeztünk - a diákok, szülők véleményét is figyelembe véve - (még Henczel Szabolcs atyával együtt) kicsit megreformálni ezeket a „csendes napokat". Így már második éve zajlott - a visszajelzések alapján - sokak megelégedésére és épülésére - egy új metodika szerint - az Orsolya-gimnázium lelkigyakorlata. Ezúttal is főtisztelendő Bodó Zoltán püspöki titkár úr volt az előadó-spirituálisa ennek a néhány napnak. Őszinte, mély gondolataival, közvetlenségével (vagy éppen humorával) ezúttal is sikerült „megfognia" hallgatóságát. A tavalyi Dobogókő-i helyszín után, idén a festői környezetben elhelyezkedő Rábaközi Erdészet Göbösmajor-i panziója „fogadott be" bennünket (ezúton is köszönet a kedves munkatársaknak). S ha már a köszönetnél tartok, hadd említsem meg azon kollégáim nevét, akik ezúttal is elkísérték fiataljainkat: Balikáné Radics Viktória és Főző Mónika tanárnő, Vízer Krisztián tanár úr és Németh István iskola lelkész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában