Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Mintakönyvtár kétmillióból

Ikrény - Kétmillió forintos beruházás eredményeként hoztak létre Ikrényben mintakönyvtárat és információs központot.
A létesítményt szombaton avatták fel. A fejlesztést a Nemzeti Kulturális Alap 740 ezer, a Győri Többcélú Kistérségi Társulás 1,3 millió forinttal támogatta. Az ünnepi eseményen Jókai Anna Kossuth-díjas író találkozott az olvasókkal.

A könyvtár és információs központ avatóünnepségén Jókai Anna írónő találkozott az olvasókkal. Fotó: Krizsán Csaba
A könyvtár és információs központ avatóünnepségén Jókai Anna írónő találkozott az olvasókkal. Fotó: Krizsán Csaba


Gergó András polgármester beszédében kifejtette: az intézményt úgy alakították ki, hogy alkalmas legyen a hagyományos és az elektronikus könyvtári feladatok ellátására, valamint rendezvények megtartására.
Az érdeklődők mintegy 3 ezer könyvtári dokumentumból válogathatnak, emellett csaknem egy tucat számítógépet használhatnak. A lakosság „állandó" könyvtári ellátása egyébként egy évtizede szünetelt a településen.

Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke arra hívta fel a figyelmet: az iskola- és postabezárások, a szárnyvonal-megszüntetések időszakában ritka, hogy egy községi önkormányzat ennyi pénzt tudjon áldozni kultúrára.

Horváth József, a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár igazgatója nagy örömnek nevezte az intézmény létrejöttét, és felidézte: 1949-ben hozták létre a népkönyvtárhálózatot a megyében 12 településsel, amelyek egyike a ma Ikrényhez tartozó Ószhelypuszta volt. Onnan 1955-ben költöztették át a könyveket Ikrénybe.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jéghideg - könyvkritika

Könyvkritika - (...) ha hátat fordítunk vagy becsukjuk a szemünk, akkor nincs, akkor gondolhatjuk:… Tovább olvasom